O ostatky Ivety, respektive o její urnu s popelem přitom žádala její rodina Rychtáře několikrát. Chtěla splnit její poslední přání a umístit ji tam, kde se narodila. Zpěvaččina rodina ale pomalu vzdává boj. „Nic nemá smysl. Tady snad by musel zasáhnout pan prezident,“ řekl Blesku před časem sklesle Ivetin bratr Lumír Bartoš (50).

S Rychtářem prý bojovali od samého začátku. Marně. „Už jsme ale, jak vidíte, dobojovali,“ uvedl odevzdaně Lumír při pomyšlení, že že urnu s popelem má Rychtář v Ivetině domě. A s povzdechem dodal: „Na čí straně je právo? Na straně pana Rychtáře. Nic jsme nezmohli s pohřbem, a nezmůžeme ani teď s urnou...“ Rychtář coby vdovec má ze zákona právo rozhodnout, o podobě pohřbu, i kde bude Iveta pochována. To vyvolalo okamžitou hádku.

1991671:gallery:true:true

Žádná řeč

Josef chtěl obrovskou smuteční estrádu, rodina zase malé rozloučení bez účasti veřejnosti v Ivetině rodišti ve Frenštátě pod Radhoštěm. „S panem Rychtářem ale nebyla žádná řeč,“ konstatoval Lumír.

Vdovec ustoupil jen v tom, že pohřeb byl bez účasti veřejnosti a médií, ovšem v Praze. Ivetina rodina tam však stejně nepřišla a raději se se zpěvačkou rozloučila po svém, během tajného obřadu minulý týden ve frenštátské kapličce.

Unikátní kniha o Ivetě Bartošové přichází na český trh. 132 stran jen za 39 Kč! Stačí 1 SMS!
Autor: Archiv Blesku