Navzdory jejímu přání a prosbám rodiny ji manžel Josef Rychtář tvrdošíjně hodlá najít hrob ve »svých« Říčanech. Maminka Svatava (74) i bratr Lumír (50) jsou zoufalí. O pomoc proto dokonce prosí prezidenta republiky Miloše Zemana! „S panem Rychtářem se prostě opravdu mluvit nedá. Je nám to moc líto, ale nic s tím nezmůžeme. Jedině pan prezident by mohl pomoci,“ povzdechl si Lumír pro Blesk.

Naději na úspěch mají. Rychtář má sice na urnu zákonné právo, rodině ale náleží to morální. A vypadá to, že rozpory ve dvou nesmiřitelných táborech se opravdu bude zabývat i prezident (Blesk informoval včera). „Velmi rád se s obsahem výzvy seznámí, ale je nutné, aby ji obdržel formou dopisu,“ sdělil prezidentův mluvčí.

Ivetino přání

Morální právo rodiny se pochopitelně opírá o Ivetino přání spočinout po své smrti v rodinném hrobu vedle tatínka Karla (†72). To projevila zcela jednoznačně a ke všemu veřejně před televizní kamerou!

Stalo se tak před dvěma roky, kdy nad hrobem tatínkovi slibovala, že nedopadne jako on a boj s alkoholem vyhraje. „Já to zvládnu líp než ty, za tebe. Ty jsi musel strašně bojovat. Já budu bojovat ještě víc. Já ti to slibuju,“ promlouvala ke smuteční fotografii svého otce.

A pak jasně naznačila, že jednou přibude na pomník i její medailonek. „Jenom se sem přidá fotografie a ostatní se kousek posunou dál, jo jo...,“ pravila během natáčení svého pořadu Iveta na zkrachovalé TV Pětka. Rychtář nemůže tvrdit, že o tom nevěděl. U toho hrobu klečel vedle ní!

Unikátní kniha o Ivetě Bartošové přichází na český trh. 132 stran jen za 39 Kč! Stačí 1 SMS!
Autor: Archiv Blesku