Pěsti, kopance, roztržené operační haleny, natržený ret a pořádný monokl, tak po  rvačce na operačním sále skončí kamenický gynekolog Čestmír Mázl i internista Karel Rytíř. A důvod? Mázl má parohy jako dvanácterák a jen těžko je nese. Stačí jediná Rytířova věta, aby se přestal ovládat.

“Byli jsme jako neřízené střely,” vzpomíná na natáčení Petr Rychlý. Do rvačky s Miroslavem Etzlerem se ale nemusel ani příliš nutit, kolega se mu totiž o bojovnou náladu staral už od rána. “Mirek Etzler je výborný kolega, který si tu atmosféru potřebuje prožít i vnitřně, takže na té náladě pracoval už od rána a neustále do mě ryl i mimo klapky. Tvrdil, že proto, abychom se dostali do takové až trošku agresivní nálady,” vypráví Petr Rychlý a zdá se, že tohle se Etzlerovi povedlo.

Aby rvačka vypadala co nejvěrohodněji, vymysleli ve štábu na herce malou lest. “Vedl nás kaskadér Petr Drozda, jenže každého zvlášť a udělal na nás podraz. Před ostrou mi řekl: Neboj se, vyhraješ. Jenomže pak jsem se dozvěděl od Mirka Etzlera, že to samé řekl i jemu. Takže jsme se tam na sebe vrhli jako dva kohouti a jako neřízené střely jsme lítali po sále,” líčí Petr Rychlý. Mnoho nechybělo a ti dva by zbořili dekoraci. “Snažil jsem se je vést tak, aby rvačka vypadala autenticky, ale současně aby si neublížili. Ten operační sál je malý a snadno by se mohlo stát, že by v zápalu prolítli do další dekorace,” popisuje rizika kaskadér Petr Drozda, který měl choreografii téhle rvačky v režii.

Ve skutečnosti by si prý Rychlý od Etzlera nakládačku líbit nenechal. “Já tyhle situace nevyhledávám, ale kdyby k tomu došlo a byli bychom střízliví, myslím, že bych to vyhrál, protože bych mu utekl,” směje se na účet korpulentnějšího kolegy Petr Rychlý.

Jak bude tahle bitka probíhat, sledujte ve čtvrtek večer na TV Nova.

Fotogalerie
20 fotografií