Herečka Zlata Adamovská neztrácí víru a doufá, že její postava přežije. „Nebylo jednoduché tuhle scénu zahrát. Věděla jsem, že to nesmím zahrát příliš teatrálně ani pateticky. Že se nesmím začít hned tvářit tragicky. Ano, něco není normálně a ona je lékařka, takže se jí hlavou honí různé scénáře,“ vysvětlila. Běla zajde na mamograf a ten jí zlou diagnózu potvrdí.

„Ona zanedbala prevenci, spousta žen ji zanedbává. Každé dva roky by ženy měly na mamograf chodit, to je prostě fakt,“ uvedla herečka s tím, že sama na kontroly chodí. „Když jsme začali točit, hnulo se ve mně to, že jsem se okamžitě přihlásila k lékaři a nechala se objednat na mamograf. Šla jsem na kontrolu, řekli mi, že je to excelentní a bez chyby. Tak mi spadl kámen ze srdce,“ řekla deníku Aha!.

Strach ale herečka na vyšetření měla. „Ta možnost je tu vždycky. Říkala jsem si – bože, co já budu dělat? Budu muset podstoupit léčbu a zabojovat... Ta seriálová úloha mě vybudila k tomu, jít na kontrolu v osobním životě. Pokud tak učiní i naše divačky, tak zaplaťpánbůh,“ dodala. Jak se Běla dozví o své nemoci, uvidíte už dnes večer na Nově.

Fotogalerie
15 fotografií