„Je nám to líto, ale v nejlepším se má přestat,“ řekli už v minulém roce ještě před odvysíláním osmi dílů druhé řady na předpremiérovém veřejném promítání scénáristé Josef Mareš (52) a Jan Malinda (33).

Jenže s tím se jen tak nechtějí srovnat fanoušci. Případy 1. oddělení se staly naprostým fenoménem! Každé pondělí ovládnou celé televizní vysílání a fanoušci se jen tak nedokážou srovnat s tím, že už by na televizních obrazovkách neviděli sympatické majory Tomáše Kozáka a Václava Plíška, které si v seriálu zahráli Ondřej Vetchý (53) a Bolek Polívka (66).

Jenže jak to vypadá, ani dav protestujících fanoušků scénáristy nepřiměje v seriálu pokračovat. V pondělí se tak musí diváci s kriminalisty rozloučit.

Do vysílání půjde díl poslední, který nese stylový název Poslední případ. V závěrečném dílu se bude vyšetřovat vražda v poklidné pražské vilové čtvrti. Muž zastřelený neznámým pachatelem v garáži domu byl člověk bez jediného stínu. Kdo měl zájem se ho zbavit a proč? Případ, který byl jakožto všechny případy v seriálu inspirovaný skutečnými událostmi, byl soudem uzavřený teprve před rokem. Policistům dal pořádně zabrat, protože pachateli chyběl motiv. O to těžší bylo vraha najít a čin mu dokázat.

VŠE O PŘÍPADECH 1. ODDĚLENÍ: EPIZODY, JAK TO BYLO VE SKUTEČNOSTI, O SPOLUPRÁCI S PRAŽSKOU KRIMINÁLKOU >>> ČTĚTE ZDE

Fotogalerie
7 fotografií