Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Velký přehled pro Vánoce 2015: Nové pohádky a vše, co v programu nesmíte přehlédnout!

/
  • Česká televize o Vánocích představí tři nové pohádky.
    23. prosince 2015 ● 20:25

    Vánoce jsou tady! A s nimi oblíbené pohádky, při kterých se svátky vychutnávají nejlépe. Podívejte se, které pohádky v televizi uvidíte poprvé a na které klasiky se můžete těšit. Letos si totiž dali dramaturgové českých televizních kanálů extra záležet. 

  • 1.

    Korunní princ

    Když se na začátku štědrovečerní pohádky Korunní princ Karel (Kryštof Hádek) nesmíří s tím, že by království mělo připadnout jeho bratrovi (Patrik Děrgel), a nalezne kouzelný lektvar, který Janovi vymaže paměť, odstartuje řetězec dramatických situací. „Jaký je princ Jan? Když řeknu, že nevím, tak mi to přijde nejpřesnější. Princ Jan je totiž opakovaně pod vlivem lektvaru zapomnění. A slovo ‚nevím' se tak stává jeho leitmotivem,“ popsal svoji roli herec Patrik DěrgelVedle něho a Kryštofa Hádka se v roli princezny předvede Eva Josefíková. Dále také Zlata Adamovská, Pavel Kříž, Jaromír Hanzlík a další.

    Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

    Video
    Video se připravuje ...

    Televizní maraton! Co nesmíte minout o Vánocích? Poradíme vám! Blesk TV

     

  • 2.

    Svatojánský věneček

    Prostý kuchtík Ondra se bude ucházet s dalšími, sice urozenějšími, ale velmi podivnými nápadníky o ruku princezny Verunky, která se musí bohatě vdát, aby zaplnila prázdnou královskou pokladnu. Role kuchtíka se zhostil herec Jiří Mádl a princezny Verunky herečka Eliška Jansová. „Verunka není jen tak obyčejná princezna. Je to chytrá holka, která se ráda věnuje matematice a fyzice a hlavně má sny jako každé děvče, třeba o tom svém princi na bílém koni, který sice opravdu přijede, ale ukáže se, že ani on, ani jiní urození nápadníci nejsou to pravé,“ popsala „svoji“ princeznu Jansová.

    Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Johančino tajemství

    Johančino tajemství potěší na druhý svátek vánoční všechny příznivce silných hrdinek, které se, ač jim osud již od narození klade do cesty samé překážky, umějí o své štěstí a lásku postarat samy. I když s malou pomocí sudičky, jež před lety zapomněla tyto ingredience vložit Johance do kolébky. Režie se ujal Juraj Nvota. Jako každý rok se totiž jedná o pohádku z česko-slovenské koprodukce.

     

    Dominika Zeleníková (25) si zahrála princeznu v pohádce Johančino tajemství.
    Autor: Foto: archiv ČT, archiv Blesku

  • 4.

    Tři bratři

    Na Štědrý den Nova uvede v televizní premiéře novou hudební pohádku Jana Svěráka Tři bratři. Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Popelka

    Popelka už mnoho let patří mezi vánoční pohádkovou klasiku. A ani letošní rok nebude výjimkou. Krásná Libuška Šafránková a princ Pavel Trávníček vás potěší na Štědrý den na ČT1.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Jak se budí princezny

    Jak se budí princezny je jedna z nejoblíbenějších pohádek vůbec. Příběh na motivy Šípkové Růženky spolehlivě potěší zejména malé diváky, ale i ty dospělé. Hvězdné obsazení také rozhodně stojí za to. Na tuto pohádkovou klasiku se můžete těšit na Štědrý den na TV Prima.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    S čerty nejsou žerty

    Máte rádi teplíčko? Nebo třeba peklíčko? Jestliže ano, přesně na vás čeká pohádka S čerty nejsou žerty. V čele s hercem Vladimírem Dlouhým a roztomilým čertem Ondřejem Vetchým. Pohádku si můžete pustit na první svátek vánoční na TV Nova.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Mrazík

    Co by to bylo za vánoční svátky bez pohádky Mrazík. Ivánek a Nastěnka už dlouhá léta patří mezi nejoblíbenější pohádkový pár a baba Jaga je už také legendou. Mrazíka můžete nechat vstoupit do svých vánočních domácností 30. prosince na TV Nova.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 9.

    Kouzelný měšec

    Čarodějnice Bludimíra se probudí po dlouhém zimním spánku a rozhodne se spáchat další lotrovinu. Tentokrát se chce zmocnit kouzelného královského měšce. Z toho se sype tolik zlata, kolik jen chcete. Na ten má zálusk i princ Velemír z Dolního království, který přijel na zámek s úmyslem požádat pana krále o ruku princezny Blanky. Ukáže se však, že Bludimíra je přece jen rychlejší, a když princ zjistí, že je měšec fuč, ztratí o Blanku zájem. Nešťastný pan král proto vyhlásí, že ten, kdo měšec najde, získá i ruku jeho spanilé dcery. Je však jasné, že než se bude moci na zámku začít chystat svatba, stane se moc a moc věcí... V hlavní roli prince Petra se představí Saša Rašilov a v roli princezny Tina Ruland.

     

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

  • 10.

    Z pekla štěstí

    Oblíbená pohádka režiséra Zdeňka Trošky Z pekla štěstí je natočená podle námětu Jana Drdy. Vypráví o poctivém a čestném chasníkovi Honzovi, jenž na útěku před verbíři pozná cenu lásky i kamarádství. Díky kouzelným darům (mošna, z níž na povel vyskákají bojovníci, pláténko, na němž se prostírá hojná krmě, a plášť, který učiní neviditelným každého, kdo se jím přikryje) přemůže hrozivého draka, ale namísto odměny se setká jen s intrikami panovníka a jeho rozmazlené dcery.

    Pohádky na Vánoce 2015
    Autor: archiv Blesku

Články odjinud

Dnešní horoskopy