Poslední díl Případů 1. oddělení totiž zamířil do světa fotbalových hooligans a lídr této skupiny byl ztvárněn hercem Jiřím Modranským. Ten má za sebou ale pohnutou minulost. Jeho příjmení totiž není jeho rodné!

Jeho bratrem je totiž zločinec z Berdychova gangu a to konkrétně Tomáš Půta. „Jméno jsem si změnil asi před deseti lety. Modranská se jmenovala moje matka,“ svěřil se se svým tajemstvím herec, který se nechal přejmenovat, aby nebyl spojován s bratrem.

Vztahy s ním ale udržuje i nadále! „S bratrem se stýkáme. Minulost už má vyřešenou,“ řekl deníku Aha! Modranský. Ten se navíc ve skutečnosti živí jako šéfkuchař a herectví je pro něj koníčkem.

Co byl Berdychův gang?

Skupina lidí, které se přezdívá Berdychův gang, se převlékala za policisty a přepadávali podnikatele a kamiony. Nosili uniformy a měli zfalšované průkazy.  Gang byl znám i svými drsnými praktikami a únosy. Oběti přivazovali v lese ke stromům řetězy. Jednomu z nich dokonce najížděli autem na hruď.

Půta byl navíc obviněn i za podíl na tzv. loupeži století, která se stala v roce 2002 na pražské Evropské třídě, kdy maskovaní lupiči přepadli dodávku bezpečností agentury G4S se 153 miliony korun. Kvůli nedostatku důkazů byl ale zproštěn viny. Od roku 2013 je Půta na svobodě a podle svého právníka se živí poctivou prací.