1.  V prvním díle řeší mordparta vraždu rozřezané dívky. Aby mrtvola vypadala co nejvěrohodnějši, vyrobili ji rekvizitáři ze skutečného masa a sádla a proto ji uchovávali v lednici. Když si nic netušící zvukařka šla pro jogurt k svačině, málem dostala infarkt!

2. Ta řachla! To si asi musel říkat herec Jan Plouhar, který hrál v 8. Díle policistu postřeleného feťákem – pyrotechnici mu totiž nastražili příliš velkou nálož výbušniny do ramene a muž skončil se zraněním. Naštěstí vyvázl jen s poškrábanou tváří a krkem.

3. Při natáčení desátého dílu o vydírání čokoládovny měl hrát ředitele firmy jeden známý český herec. Ten se ale nepohodl s produkcí a štáb musel na poslední chvíli hledat náhradu. Krizi odvrátil až Ondřej Vetchý alias major Tomáš Kozák, který do role navrhnul Reginu Rázlovou!

4. Zuřící kriminalista: Někdejší eso pražské mordparty Jan Štoček, který řešil i orlické vraždy, byl vzteky bez sebe, že ho hraje Bolek Polívka. Působí podle něj ušmudlaně a humpolácky, jakoby si právě odskočil z chlíva a navíc při práci neustále pije a kouří a vyslýchaným tyká!

5. Trable na letišti s 9. dílem: Nejen, že pouhé vteřin záběru přišlo štáb na statisíce na poplatcích letištní správě, ale scénu málem nenatočili: „Měli jsme zabraných asi 10 míst na parkovišti, ale cestující nám neustále najížděli do záběru. Dělali jsme ho na 30-40x,“ prozradil režisér Wlodarczyk.

6. Mrtvola sebou škubala! Při natáčení sedmého dílu byl pětasedmdesátiletý komparsista představující mrtvého umístěn na velmi příkrých schodech hlavou dolů. Muž sebou v krkolomné pozici neustále škubal a scénu bylo extrémně složité natočit, musela být přítomná i zdravotnice!

7. Malér s metrem: Sedmička byla smolná – kvůli scéně v metru se musel zastavit jeho provoz, ale představitel vraha uvízl v Londýně a nemohl se dostavit! Produkce musela domů poslat uprostřed noci něco pod dvě stovky členů štábu a komparsistů a nebylo jisté, zda scénu povolí točit znovu!

Fotogalerie
5 fotografií