Thomas své ženské alter-ego představil v roce 2011 v rakouské pěvecké soutěži Die Große Chance (velká šance). Conchita skončila na druhém místě a ve své domovské zemi se stala hvězdou.

Díky úspěchu v soutěži zamířila Conchita do další soutěže Starmania. Zkušenosti se zpěvem měla již tehdy velké, ještě jako Tom totiž zpívala v chlapecké skupině jetzt anders!

Conchita zkoušela reprezentovat Rakousko na Eurovizi již v roce 2012 se songem That’s What I Am. Bohužel neuspěla. Jako známá zpěvačka a televizní osobnost si později zkusila i roli modelky.

Stala se módní ikonou, i když si z ní někteří návrháři trhali vlasy na hlavě. Conchita poté ukázala, že se nezalekne žádné výzvy a zúčastnila se reality show Hardest Jobs (nejtvrdší práce). Celý den pracovala v továrně na zpracování ryb.

Jako jediný travestita se zúčastnila další reality show Wild Girls (divoké holky), která se odehrávala v Africe! Conchita se díky své popularitě začala také angažovat v boji za práva homosexuálů.

V zemích jako Rusko nebo Bělorusko přitom lidé začali sepisovat petice proti její účasti v Eurovizi. Homofobové označili její účast v soutěži za nepřirozenou. Conchita si z nich však nic nedělá.

Dnes Conchita vystoupí v dánské Kodani s písní Rise Like a Phoenix. Jde o druhé kolo semifinále, takže jí můžete držet palce i vy!