Na takovém večírku by se Radkovi Brzobohatému určitě líbilo. Nejenže se konal v divadle, které si s manželkou Hanou pořídili, ale hlavně přišli všichni, jež by si přál vidět.

Opilý Duchoslav

O pořádný poprask se ale postaral Jan Antonín Duchoslav alias Viky Cabadaj, který s Brzobohatým točil kultovní komedii Sněženky a machři a jejich pokračování po 25 letech. Divadlo Radka Brzobohatého opustil pořádně opilý a za pobaveného přihlížení řady lidí se vydal na vlak.

Cesta to ovšem byla zapeklitá. Chodník brázdil s lahví vody v ruce od obrubníku ke zdi. Cestou navštívil i večerku, kde upadl užaslému prodavačovi na pult. Naštěstí to na Hlavní nádraží není od divadla daleko. Své číslo z obchodu s potravinami tak o několik minut později zopakoval i u přepážky prodeje jízdenek. Zcela zmožený se pak sesul na zábradlí eskalátoru, chvíli neúspěšně hledal toalety a pak se vydal k vlaku.

Video
Video se připravuje ...

Jan Antonín Duchoslav na své pouti z hostiny na nádraží Video - Pavel Machan, Roman Souček, Marek Pátek

Legandární profesor Karda by asi Vikyho za podobný kousek nepochválil, Radek Brzobohatý se ale na Duchoslava z nebe jistě díval s pobaveným úsměvem a shovívavostí.

Nemocný Jakubisko se vezl nákladním výtahem

Na kar v Divadle Radka Brzobohatého dorazilo také několik hostů, kteří se neúčastnili posledního rozloučení ve strašnickém krematoriu. Krom Karla Gotta, který na pohřby tradičně nechodí, to byl také valašský král Bolek Polívka a režisér Juraj Jakubisko.

Ten má čerstvě operované srdce a musí se proto šetřit. Na emočně náročný pohřeb proto nešel, ale večírek si ujít nenechal. Aby nemusel při svém odchodu šlapat do schodů, vyvezli ho spolu s jeho manželkou Deanou nákladním výtahem přímo na ulici před divadlem.

Přišli všichni jeho milí

Za hercovu milovanou Moravu dorazil krom Polívky třeba Pavel Zedníček. Poslední sbohem přišel dát svému výbornému kamarádovi i expremiér Jiří Paroubek s manželkou a také kandidát na prezidenta Jan Fischer. Za mladší generaci dorazili Petr Vágner, Jan Révai, Jitka Čvančarová nebo Sandra Nováková.

Před divadlem přibývaly květiny obrovským tempem. Přitom už před oslavou zde ležely všechny věnce a kytky, které rodina nechala převézt ze strašnického krematoria.

Fotogalerie
40 fotografií