Po hodně povedeném Alien: Containment (Vetřelec: Karanténa) je tu další krátký snímek Alien: Specimen (Vetřelec: Exemplář) od režisérky Kelsey Taylor. Příběh pojednává o botaničce jménem Julie, která má noční službu na planetoidu LV-492 ve své botanické zahradě Greenhouse 211.

V té je i několik záhadných exemplářů, z nichž jeden oteče a začne pobíhat mezi rostlinami, kde se kromě Julie nachází ještě fenka dobrmana Maggie. Právě ona sehraje velkou roli při konfliktu s exemplářem, kterým není nic jiného než nebezpečný facehugger.

Velká pecka ze světa Vetřelce

Nebezpečný tvor klade svým obětem do hrudního koše vetřelce, který se pak násilím vydere ven. Alien: Specimen je výborný krátký film překypující atmosférou, která by se dala krájet. Jde o povedené dílo, které by si neměl nechat žádný fanda Vetřelce ani sci-fi ujít.

Další kousek ve spolupráci 20th Century Fox a webu IGN vyjde zase za týden. A dobře to vypadá i s hlavní filmovou sérií. Gigant Disney, který 20th Century Fox koupil a momentálně vlastní, prohlásil, že hodlá v sérii Vetřelec i nadále pokračovat. Jakou formou, však nyní jasné není.

Fotogalerie
50 fotografií

Podívejte se na přehled nejlepších scifi roku 2019