Daniela Peštová, která se za dobu své kariéry objevila na titulních stránkách mezinárodních prestižních magazínů Elle, Marie Claire, Glamour, Cosmopolitan a také slavného Sports Illustrated Swimsuit Issue, pro nějž několik let dělala modelku, není u české veřejnosti zdaleka tak známá a populární jako kolegyně Tereza Maxová ani Simona Krainová, jež takového světového úspěchu v branži nedosáhla.

Ve svém projevu úspornou a mnohými za ledovou královnou označovanou Danielu Peštovou, která letos v říjnu oslaví třiačtyřicet let, zkrátka masová veřejnost stále spíš vnímá jako ženu muzikanta Pavola Habery, s nímž má dvě děti. A nic na tom nezměnilo ani její sporadické moderování v TV reality show MasterChef, za nějž měla údajně zinkasovat dva milióny korun. Peštová se populární hvězdou ani díky tomuto pořadu nestala, představy producentů o kosmopolitní star, jež znásobí zájem diváků, nenaplnila. Před kamerou působila prkenně, plaše a poněkud odlidštěně jako figurína z luxusního butiku. Nutno říci, že figurína bez chyby…

Módní ikona zajisté

V rozhlase i televizi mi často pokládají otázku, kdo je nejhůře a nejlépe oblékanou osobností u nás. A já donekonečna odpovídám, že takhle věc nestojí, že absolutní soudy jsou zavádějící.

I nevkusný člověk to někdy (byť nevědomky) jaksepatří dá a i vkusný občas těžce ujede. Daniela Peštová (pokud mohu subjektivně z toho, co jsem viděla, soudit) patří k výjimkám, jež neujíždí. Což se občas stane i zmíněné Maxové, Krainové nebo jiným ženám se statusem módní ikony. Mimochodem tímto označením novináři a kritici módy dosti (v případě některých parádnic absurdně) plýtvají.

Peštová si punc módní ikony zaslouží. Její elegantní styl je čistý, neměnný a v osobním šatníku je nadčasovým vzorem, kterým se mohou inspirovat ženy všech generací. Obhajuje sumy vydané za klasiku a učí, jak ji propojit s doteky tendenčních trendů. Kterak decentnímu základu použitím nosného šperku dodat na efektu, variovat jeho podobu. Naučit se takové hře rovná se vítězství, i když nevládnete takovým půvabem, charisma jako ledová královna s teskným výrazem v očích jménem Daniela Peštová.

Fotogalerie
5 fotografií