Poslední rozloučení se zpěvákem proběhne v úterý 7. července v losangelské aréně Staples Center, kam se vejde 20 000 lidí. Jedenáct tisíc míst bude vyhrazeno pro fanoušky, zbylých devět obsadí Jacksonova rodina a přátelé. Dalších 6500 lidí bude přímý přenos pohřbu sledovat v přilehlém Nokia Theatre. Společnost AEG Live, která si organizaci pohřbu vzala na starost a která organizovala i 50 plánovaných Jacksonových koncertů, oznámila, že vstupenky na akci se budou losovat ze všech přihlášených uživatelů.

Okamžitě poté, co byla tato zpráva zveřejněna, se strhla neuvěřitelná mela. Stránky www.staplescenter.com během devadesáti minut zaznamenaly přes 500 milionů přístupů, což dělá 92 592 přístupů za vteřinu. Takový nával lidí samozřejmě způsobil, že stránky opakovaně nefungovaly a padaly. Organizátoři ještě narychlo museli posilovat servery.

Původně se mohli přihlásit jen lidé s trvalým pobytem v USA. Pro obrovský zájem však společnost otevřela registraci pro všechny. Přihlášení do soutěže o lístky potrvá zhruba do sobotní plnoci SELČ.

Mluvčí města Los Angeles předpokládají, že se v den pohřbu může v okolí Staples Centre sejít až 700 tisíc fanoušků, a společně s policií vyzývají ty lidi, kteří vstupenky mít nebudou, aby nepřicházeli. Před arénou by totiž neměly být žádné přenosové obrazovky. Dá se čekat, že smuteční ceremoniál budou přenášet televizní stanice, mluvilo se o CNN, a také internetové televize. U sledování online opět hrozí kolaps sítě, a to z důvodu nadměrného počtu uživatelských přístupů.