SPECIÁL MICHAEL JACKSON (+50): Vše o jeho životě a smrti..

Podle serveru TMZ.com byl v Jacksonově pronajatém sídle nalezen lék Propofol. Tento lék dostávají lidé během narkózy před operací. Jde o extrémně silný lék, s nímž může manipulovat pouze zdravotnický personál. „Je nemyslitelné, aby byl tento lék předepsán k domácímu užití,“ řekl zdroj z nemocnice s tím, že aplikace Propofolu je možná jenom nitrožilně. Lék Propofol způsobuje pálení, naopak lék Lidocaine se užívá k tomu, aby zmírnil bolest způsobenou propofolovou injekcí. A právě Lidocaine byl nalezen blízko Jacksonova těla, když do jeho domu přijela minulý čtvrtek záchranka.

Fotogalerie
3 fotografie


Jedním z hlavních vedlejších účinků Propofolu, pokud je užit v kombinaci s léky na bolest, je zástava srdce! I sám o sobě je Propofol tak silný, že může lidské srdce zastavit i bez kombinace s jinými léky.

Zdravotní sestra, která se o Jacksona občas starala, přiznala, že jí zpěvák úpěnlivě prosil o Diprivan – jméno přípravku, po nímž se skrývá Propofol. Podle ní ho Jackson potřeboval na nespavost, ona mu jej ale odmítla vydat.

Tento lék je natolik nevhodný pro domácí užití, že lékař, který ho Jacksonovi vydal nebo podal, může být zažalován pro trestný čin zabití, prokáže-li se, že propofolová injekce zapříčinila zpěvákovu smrt.