Mladičká Diana Spencer potkala Charlese v roce 1977, když chodil s její starší sestrou Lady Sarah. Randit spolu ale začali až v roce 1980. Nadšený Charles o rok později požádal dvacetiletou Dianu o ruku.

Své ano si řekli 29. července. V předvečer obřadu bylo po celé zemi zažehnuto 101 oslavných ohňostrojů. Svatbu sledovalo 600 tisíc nadšenců v londýnských ulicích a 750 milionů lidí z celého světa skrz televizní obrazovky. Samotnému obřadu přihlíželo 21 panovníků a 20 hlav států.

Diana ke katedrále svatého Pavla přijela ve skleněném kočáře. Na sobě měla skvostné šaty z hedvábného taftu ve slonovinové barvě se závojem přes obličej a osmimetrovou vlečkou. Překrásná róba přišla tehdy v přepočtu asi na 300 000 korun. Charles se ženil ve vojenské uniformě. Na snímky ze zákulisí svatby se můžete podívat v galerii. Pořídil je fotograf blízký královské rodině a zveřejněny byly až nyní při příležitosti chystané aukce snímků v americkém Bostonu. Samotný obřad je pak k nahlédnutí v přiloženém videu.

Štěstí páru bohužel dlouho nevydrželo. Ve druhé polovině 80. let se mezi Dianou a Charlesem začaly objevovat problémy. Dianu prý trápil vztah Charlese k jeho předchozí lásce Camille a dokonce se několikrát pokusila o sebevraždu. Od roku 1992 žili odděleně a v roce 1996 se rozvedli. Diana rok poté zemřela při automobilové nehodě v Paříži. Její nejlepší kamarádka Lana Marks svěřila britskému deníku The Daily Mail, že Diana Charlese nikdy nepřestala milovat a věřila, že byl její životní láskou.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Fotogalerie
19 fotografií