Všichni ji milovali pro její šťastnou a otevřenou povahu, ale Lady Diana (†36) až tak »svatá« nebyla, jak tvrdí Angličan Penny Junor ve své nové knize, která jak lze vyčíst z ukázek, poněkud "podkuřuje" princi Charlesovi a zároveň je plná vzlyků pro malého Harryho, který spolu se svým bratrem Williamem vyrůstal v dusivé atmosféře nefukčního manželství následníka trůnu a princezny lidských srdcí.

Diana trpěla psychickými problémy, které vyústily až v bulimii a sebepožkozování. Problémy s jídlem u ní přitom vypukly prý už týden poté, co ji Charles požádal o ruku. Byla náladová, výbuchy jejího vzteku zasahovaly prý celou rodinu. Je všeobecně známo, že manželství ani přes dva krásné syny nebylo šťastné. Oba manželé si totiž vzali někoho, koho nemilovali, s kým toho měli jen málo společného.

Když pak do jejich vztahu vstoupila Charlesova milenka Camilla (67), kvůli níž se manželství v roce 1996 rozpadlo, Diana prý chorobně žárlila a dělala scény, které vyvrcholily až nenávistné telefonáty.

Junor tvrdí, že Diana krátce před rozvodem vprostřed noci Camille zavolala a vyhrožovala jí dokonce vraždou! „Poslala jsem někoho, kdo tě zabije. Už jsou venku na zahradě, koukni se z okna, vidíš je?“ hulákala prý na ni.

Camilla se prý se vším svěřila Charlesovi, ten se však rozhodl nic nedělat, aby nenarušil její vztah se syny a před veřejností neponičil dokonalý Dianin obraz.

Fotogalerie
12 fotografií