Oficiální procházka vévody a vévodkyně z Cambridge nemusela dopadnout vůbec dobře, anebo ano. To asi již nikdo nezjistí. Během jejich procházení a zdravení se s lidmi, kteří ztratili svůj domov během ničivého ohně v buši, totiž policie zadržela dva muže, kteří se prý chovali velice podezřele.

Zatčení

Jeden ze zadržených totiž na sobě měl cosi, co vypadalo jako neprůstřelná vesta, alespoň podle svědka, který na muže upozornil. Po zatčení však policie zjistila, že je to pouze síťovina pokrytá izraelskými nálepkami.

Policie však kvůli ohrožení následníků trůnu byla velmi pečlivá. Muže ve vestě a klobouku totiž prohledala opravdu důkladně. Podle přítomných lidí si musel sundat dokonce i ponožky. Druhý podezřelý byl odveden příslušníky policie stranou, prohledán a poté propuštěn.  

„Okolo poledne policie zastavila dva muže (37 a 21), kteří se chovali podezřele a svým chováním obtěžovali shromážděné lidi. S oběma následně promluvila,“ potvrdila incident policejní mluvčí. „Byli odvedeni pryč od cesty, kudy jeli William a Kate.“

Návštěva nenarušena

Williama a Kate tento incident, který se odehrál jen pár metrů od jejich auta, nijak neovlivnil. Oba s úsměvy na tváři vystoupili a pozdravili se s lidmi okolo silnice a promluvili si s dvěma rodinami, které byly požáry v buši před půl rokem zasaženy nejvíce. „Byli velice milí a osobní. Vyjádřili porozumění a byli strašně vřelí. Je úžasné, že navštívili zrovna naši ulici,“ rozplývala se paní Odellová.

Kate to jako pokaždé velmi slušelo, modrobílé šaty jí ladily s jejím zásnubním prstenem i náušnicemi, které má do sady. I v nich zvládla společně s Williamem zasadit i malý strom eukalyptu, který je pro Austrálii typický.

Fotogalerie
10 fotografií