Mezi vchod a schody postavili lidé z paláce nově taky oltář. Už se rovněž ví, že vpravo od něj budou mít vyhrazená místa příbuzní Charlene, na druhé straně se posadí rodina Grimaldiů, vzadu je pak prostor pro 850 hostů. Právě tady se má v sobotu konat církevní sňatek, který bude podle plánu následovat po pátečním civilním. Ten se uskuteční v trůnním sále paláce.

Připraven pro svatební pár už je už také »kočár « – zelenobílý Lexus LS 600 HL s hybridním motorem. Zajímavé je zejména to, že sériová výroba auta, které monacké knížectví stálo v přepočtu 730 tisíc korun, začne až v příštím roce a že vůz má nad zadními sedadly průsvitnou střechu. Jak říká čerstvě zveřejněný plán, Albert II. a Charlene pojedou v upraveném automobilu z paláce do přístavu a poté do kostela Sainte Devote, kde Charlene zanechá kytici.

Albertovy nemanželské děti se obřadu nezúčastní. Kníže se shodl s Charlene, že je nevystaví extrémnímu mediálnímu tlaku, který se očekává. Knížecí palác zveřejnil navíc další jména známých osobností pozvaných do Monaka. Přijede kapela Bee Gees, nebude chybět americká herečka Cameron Diaz (38), Demi Moore (48) nebo dokonce topmodelka Naomi Campbell (41).

Fotogalerie
6 fotografií

Plán svatby

Pátek 1. července:

16:00: Otevírá se prostranství před palácem. Obřad bude promítán na velkoplošné obrazovce.

17:00: Snoubenci si v trůnním sále řeknou »Ano«.

17:50: Charlene a Albert II. se políbí na balkoně před lidmi.

18:00: Před 8000 obyvateli Monaka pronesou novomanželé slavnostní přípitek. Starosta oběma předá dárek od monackého lidu.

20:00 V přístavu začne slavnostní recepce.

22:00 Velkolepá světelná a laserová show, jejímž autorem je francouzský hudebník Jean Michel Jarre.

Sobota 2. července:

17:00: Albert a Charlene přichází na církevní sňatek, který se koná ve vnitřním dvoře monackého paláce, nikoli v katedrále, jak tomu bylo v roce 1956, když se brali rodiče Alberta – kníže Rainier a Grace Kelly.

18:30: Ženich a nevěsta se projedou v hybridním autě značky Lexus Monakem.

21:30: Slavnostní večeři, kterou řídí šéfkuchař Alain Ducasse, doprovodí na terase monacké opery ohňostroj.

00:15: Hodina pro taneční bál.

Více o Monaku čtěte ZDE