William a Kate prožili první manželskou noc v luxusním belgickém apartmá v Buckinghamském paláci. Tento pokoj se obvykle používá jen pro velmi vážené hosty – hlavy zahraničních států. V obrovském apartmá, které je v přízemí paláce a je situováno na sever s výhledem do zahrad, je šest místností.

V hlavní ložnici, kde přenocovali novomanželé, je velká královská postel s dekoračním čelem. V pokojích je dále nádherný křišťálový lustr, krb, velké zrcadlo s pozlaceným rámem, ručně tkané koberce a historický nábytek. Novomanželům bylo po celou dobu k dispozici služebnictvo, takže si vévoda a vévodkyně z Cambridge určitě svou první manželskou noc užili.

V této posteli Kate a Will strávili svatební noc
Autor: Youtube.com

Historie pokoje

Pokoje, ve kterých byli Kate a William ubytováni, byly inspirované a pojmenované po belgickém králi Leopoldovi I., který vládl v letech 1831 až 1865, který byl strýcem manžela britské královny Viktorie, prince Alberta. V roce 1936 se apartmá stalo soukromým sídlem britského krále Edwarda VIII., který panoval jen jeden rok.

Mezi známé osobnosti, které strávily noc v belgickém apartmá, patří i bývalý americký prezident George Bush se svou manželkou Laurou, ruský prezident Vladimír Putin s manželkou Ľudmilou či král Saúdské Arábie Abdullah bin Abdul Aziz al Saud.

Fotogalerie
12 fotografií