Tomu se říká láska a důvěra! Princ William nepodepsal předmanželskou smlouvu s Kate Middleton, kterou si vzal 29. dubna. Pokud se rozvedou, o princovo pohádkové bohatství se tak budou dělit. "Manželé žádnou předmanželskou smlouvu nepodepsali," potvrdil zdroj z královského paláce.

"Kate nevstoupila jen do manželství, ale do podniku. Kdyby byla moje sestra, doporučil bych jí dobrou předmanželskou smlouvu," řekl bývalý sekretář lady Diany Patrick Jephson. Ten se tedy očividně spíše bojí o ni než o prince.

Půl království jako odstupné?

William si jako letecký poručík RAF vydělá 37 170 liber (přes jeden milion korun) ročně. Od své zesnulé matky Diany dostal jako dědictví 6,5 milionu liber (176,5 milionu korun), s nímž bude moci disponovat po dosažení 30 let věku. Předpokládá se ale, že výše dědictví je momentálně vyšší díky Dianiným dobrým investicím. Navíc domácnost si princ platit nemusí, to za něj platí otec, takže navíc i dost ušetří za běžné výdaje.

Pokud se rozvedou, budou mít právníci co dělat, aby princův majetek zachránili… Williamův strýček Andrew platí exmanželce v přepočtu 410 tisíc korun ročně. A když se rozváděla Diana s Charlesem, vysoudila od něj jako „odstupné“ bezmála půl miliardy korun...

Fotogalerie
12 fotografií