Tvářemi luxusní, dlouholetou tradicí potvrzené zn. Ferragamo se mimo jiných staly modelka Pavlína Němcová, bývalá Playmate Jana Štefánková, manželka režiséra Menzela, Olga, a také herečky Jitka Schneiderová plus Aňa Geislerová. Těžko říci, podle jakého klíče byly vybrány– zřejmě pro pořadatele představovaly dobrý typ pro symbol lady elegance, s níž je Salavatore Ferragamo od poválečných let dvacátého století spojovaný. Nejdřív se jednalo jen o elitní obuv, kterou s vášní sobě vlastní nosily legendární femme fatale jako např. Audreuy Hepburn, Marilyn Monroe, Evita Peron, Jacqueline Keneddy. Nyní jsou to i kabelky, brýle, hodinky anebo kultivované řady tzv. ready-to-wear kolekcí pro muže a ženy, jejich nadčasovost vyrovnává pro běžného konzumenta nedosažitelnou cenu modelů.

Nicméně ani drahá noblesní klasika nezaručuje exhibici na plný počet hvězd, pokud chybí zajímavý styling a model je špatně k typu nositelky zvolený. Což byl případ hedvábného hábitu Olgy Menzelové připomínající budoárový župánek. Ani monolit černých šatů Ivě Pazderkové nepomohl a její tvrdé rysy jen podtrhnul. Rovněž černobílý model s výraznou kohoutí stopou typu Gábiny Partyšové nesedl. A barevná kombinace outfitu Jany Štefánkové byla na hraně sofistikovanosti a nezáživnosti.

Topmodelka Pavlína Němcová profesionálně dokázala svou kreaci vynést stejně jako herečka Aňa Geislerová. A herečku Jitku Schneiderovou zachraňovaly barevné doplňky.

Fotogalerie
7 fotografií