Před osmi lety to vypadalo velmi nadějně. Po rozvodu s Brucem Willisem, s nímž má tři děti, si krachem manželství a následujícím nevydařeným vztahem s fitness trenérem zdecimovaná Demi léčila duši přátelstvím s pětadvacetiletým kolouškem Ashtonem Kutcherem. Ona byla slavná, on začínal být úspěšný. „Kutcher tvrdí, že zpočátku šlo jen o duši: „Chtěli jsme se dobře poznat, než se intimně sblížíme. A když se to stalo, bylo to mnohem hlubší spojení.“

Každej chlap chce něco víc

Urostlý Ashton s neodolatelnýma hnědýma očima, který o hereckých kvalitách od té doby svět přesvědčil víc než Demi, se také nechal slyšet: „Myslím, že každej chlap chce něco zvláštního, co ho provokuje se víc angažovat. Dokázat, že je tím pravým.“ V jeho případě tím extra kouskem byla Demi – půvabná a zkušená čtyřicítka, ženská v nejlepších letech, jež má co nabídnout. Zkrátka femme fatale.

Americký magazín Star, který paparazi snímky ilustrovanou a svědky pikantně komentovanou údajnou nevěru Kutchera, jenž měl Moore v den jejich šestého výročí svatby podvést s tanečnicí Sarou Leal (23) (což zřejmě byla ona pomyslná poslední kapka, kterou u Demi džbán trpělivosti a tolerance přetekl) uvedl, že řada přátel manželského páru tvrdí, že k rozchodu se schylovalo už nějakou dobu, neboť Kutcher prý často jezdil na zálety do New Yorku. „Každý přece stejně věděl, že jejich svatba v podstatě byla výnosný obchod. O Demi se neustále psalo, jakého si vzala zajíčka, který se díky ní dostal na výsluní. Byla to reklama pro oba.“

Ona si to nezaslouží

„Ona si to nezaslouží,“ tvrdí na adresu Moore Hollywood. Faktem je, že Kutcher byl z nevěry veřejně obviněn už podruhé. Před rokem neznámá dívka Brittney Jones do světa vykřičela, že si s Ashtonem sexuálně užívala v manželském sídle v Beverly Hills, když paní domu Moore v Detroitu natáčela film. „Je vynikající milenec, jemný a sladký. Bylo to hodně citlivé, žádný sex na jednu noc,“ nechala se slyšet Jones. Moore tenkrát odmítla věc komentovat a Kutcher, jak už to bývá, se dušoval, že je v tom nevinně: „Nevěřte všemu, co se píše a někdo povídá…“

Teď Moore rovněž mlčí, ale lidé jí a Ashtonovi blízcí magazínu Star potvrdili, že ti dva už nějakou dobu žijí odděleně. A Demi na svém profilu na Twitter com. vyvěsila snímek se zavřenýma očima a připojila vše říkající vzkaz: „Vidím skrz tebe.“ A noviny její fotku z premiéry filmu Five komentovaly: „Moore je ztrhaná, pohublá, poslední aférka Kutchera ji zlomila.“ Ona si to nezaslouží, říkají mnozí, ale řada lidí také míní, že manželství s o patnáct let mladším (navíc krásným a úspěšným) chlapíkem jinak dopadnout nemohlo.

Se zajíčkem jen na vlastní nebezpečí

Navazování vztahů s výrazně mladšími muži se před časem stalo trendem. Říká se mu fenomén cougar nebo též pandemie cougar. Ostatně, pokud zůstaneme v českých vodách, i Bára Basiková si vzala o patnáct let mladšího partnera… A prý jsou také v těžké krizi, nese se zákulisím tuzemského showbyznysu. On se prý stále oddává barovým radovánkám a narození dítěte na tom nic, jak ona doufala, nezměnilo. I když zpěvačka fiasko popírá.

Prohru statečně popírala i Demi Moore, která se plasticky vylepšila, cvičila, počítala kalorie v touze zastavit čas, popřít biologické stárnutí. A věřme tomu, že Ashton ji miloval. Byla a možná stále bude jeho femme fatale, vedle níž dospěl, poznal podstatu ženy, složil maturitu mužství. Třaskavá kombinace guvernantky, citově vyprahlé, od dětství osudem emotivně smílané, po lásce toužící ženy, která zůstala holkou plus se stala zkušenou milenkou. Dost velká nálož na mladíka Ashtona, byť výzvy s euforií přijímá.

Těžko říct, zda Kutchera udolala touha Moore stát se Věcí Makropulos, nebo role kolouška i přes veškerý respekt k vzájemnému obchodu jménem manželství. Ještě v březnu 2009 na své twitterové stránce publikoval fotku Demi oděné jen v bílých kalhotkách. Žehlila mu oblek na svatbu exmanžela Bruce Willise, které se zúčastnili: „Miluju Boha,“, neskrýval Ashton nadšení nad jejími křivkami...

O rok a půl později na stejných stránkách světu sdělil, že s Demi odjíždějí na spirituální cestu do Izraele, kde chtějí najít světlo a schopnost ke kompromisům. Bylo to poté, co světový tisk psal o jeho nevěrách a pár se je snažil dementovat tím, že se k sobě na veřejnosti měli víc než kdykoli jindy. I tak světlo nenašli.

P.S.

„Ano, mít zajíčka je rozhodně trendy, in, cool. Jenže ten zajda se pak začne otáčet za mladšími sukněmi a nakonec u jedné skončí. Drsnější povahy si dál užívají mateřskou, prachy často vypolštářovanou, péči. A ženský zažívají satisfakci, že mají šťávu na mladíka. Na chvilku vedle něj zkrásní a pak se zhroutí,“ napsala jedna čtenářka do internetové diskuze na téma Moore a Kutcher, které svět probírá.

Je to rezignace nad faktem, že láska hory a rozdílnost věků přenáší? Pragmatismus, který výjimky zpochybňuje? Demi a Ashton jimi nejspíš nebyli. Pandemie cougar je trendem, ale tak trochu – zdá se – ruskou ruletou.

Fotogalerie
10 fotografií