Rostislav neměl manželku ani děti, tak se o organizaci postaral jeho bratr, herec a dabér Luděk Čtvrtlík. Vedle něj do první řady usedla i přítelkyně zesnulého Jana, která na pohřeb přiletěla z Ameriky. Tolik herců snad ještě na žádném pohřbu nebylo. Do pražského strašnického krematoria přišlo celé Divadlo pod Palmovkou, kde Čtvrtlík až do své smrti působil.

Kateřina Macháčková promluvila nad rakví. „Byl jsi statečný, Rosťo, nikdy ses nelitoval, snášel jsi nelítostný osud, jak by to svedl málokdo,“ řekla herečka. Také další řečník, režisér Petr Kracik, manžel Terezy Kostkové, ocenil ve svém proslovu statečnost zesnulého. „Prodělal bezpočet operací a následných rehabilitací a vždycky dokázal dát sobě i nám naději, že to bude dobré,“ řekl Kracik.

Přišla i spolužačka z DAMU Jitka Sedláčková. Byla poslední, kdo Čtvrtlíka na interním oddělení v areálu bohnické léčebny navštívil jen pár hodin před jeho smrtí. „Otevřel oči, už nemluvil,“ řekla herečka se slzami v očích. „Sestřičky mi pak říkaly, že zemřel klidný, netrpěl, neměl bolesti,“ dodala. Mezi dalšími smutečními hosty byl Petr Kostka s manželkou Carmen Mayerovou, Jan Skopeček, Karel Hlušička, Rudolf Jelínek, Simona Postlerová, Jiří Lábus, Igor Bareš, kolega z dabingu seriálu Přátelé Petr Rychlý, Milena Steinmasslová a desítky dalších.

Video
Video se připravuje ...

Rodina, kolegové z herecké branže i běžní lidé se rozloučili s Rostislavem Čtvrtlíkem Jan Jedlička

Fotogalerie
10 fotografií