Už na začátku února měla Průšová za řízení v opilosti zaplatit pokutu až 20 tisíc a odevzdat řidičák. To ale neudělala! „Máte asi obratnější zpravodaje. Vyjádřím se, až se vrátím ze zahraničí a budu moct alespoň zjistit, oč běží,“ napsala Průšová v SMS.

Blesk ji však v podstatě uchránil před mnohem většími problémy. Podle úřadů je totiž možné, že se o výsledku modelka nemusela dozvědět. „Pokud osoba rozhodnutí správního řízení nepřevezme na poště, tak nastupuje takzvaná fikce doručení. To znamená, že postupujeme tak, jako by ho převzala,“ vysvětlil referent oddělení správního řízení na pražském magistrátu Pavel Vojna.

Hrozí jí vězení

Řidičák měla Průšová odevzdat už 10. února! A protože to neudělala, hrozí jí sankce až 30 tisíc. Ještě horší by bylo, kdyby sedla za volant! „V případě, že policista při kontrole v evidenci zjistí, že má řidič zákaz řízení, dopouští se trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až tři roky za mřížemi,“ řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Blesk v pátek informoval o tom, že Průšová už v listopadu 2009 ujížděla policistům a odmítala dýchnout. Protokol, který policie předala na magistrát, se ale záhadně ztratil.

Život Kateřiny Průšové

✔ Modelka pochází z Liberce

✔ V modelingu se pohybuje od konce 90. let

✔ V roce 2001 byla třetí v soutěži Miss Blond. O rok později byla zvolena Miss ČR

✔ V roce 2003 se měla účastnit soutěže Miss Universe, ale kvůli absenci na přezkoušení z angličtiny neodjela

✔ Vystudovala Střední školu gastronomie a služeb

✔ Dva roky byla vdaná za podnikatele Vladimíra Konvalinku. Nyní je jejím partnerem podnikatel David Martínek, s nímž je momentálně na dovolené v Thajsku.

Fotogalerie
5 fotografií