Muž dopadl na pódium těsně u Hansarda, uvedl dnes zpravodajský server mercurynews.com. S irským hudebníkem Hansardem získala česká zpěvačka a pianistka Markéta Irglová za nahrávku Falling Slowly v roce 2008 Oscara za nejlepší filmovou píseň roku.

Muž byl na koncertě s kamarádem, během koncertu ale opustil publikum a vylezl na střechu budovy u pódia. Skočil v momentě, kdy Hansard skončil píseň a vtipkoval s davem.  Jeden z návštěvníků Kyle Rivers, který na koncert přišel se svou ženou, se nejdříve domníval, že skok je součástí představení. "Bylo to velmi traumatické," dodal.

Přerušil vystoupení a přistoupil k tělu


Svědkové vypověděli, že Hansard odložil kytaru a přistoupil k tělu. Přítomní lékaři se muže neúspěšně snažili hodinu zachránit.

 

Ve roce 2003 se oba hudebníci podíleli na nízkorozpočtovém filmu Once, který se stal hitem po celém světě. Hansard s Irglovou napsali nejen soundtrack, ale ve snímku hráli i hlavní role. V únoru 2008 získali za píseň Falling Slowly Oscara v kategorii nejlepší původní píseň. Několik let tvořili pár i v soukromí, po rozchodu dál profesně spolupracují.