„V poslední době jsem poznal děvče, kterému patří mé srdce. Jmenuje se Anna a je jí rok a půl," prozradil v rozhovoru pro magazín MF Dnes režisér Jiří Menzel, který se netají tím, že Anička není jeho dcerou. „Každý desátý otec prý netuší, že není otcem biologickým. Mám to štěstí, že já to od začátku vím. Nejsme už dávno monogamní společností - jenom to setrvačně nechceme vzít na vědomí," říká slavný režisér.

Menzelova manželka Olga svého muže opustila v době, kdy byla těhotná. Nastěhovala se k otci malé Anny, režisérovi Jaroslavu Brabcovi, který se krátce na to rozvedl s herečkou Veronikou Freimanovou. Vztah Brabce a Menzelové dlouho nevydržel, letos v lednu se rozešli.

„Zůstali jsme přáteli,“ vzkázala Blesku Olga. „Nebydlíme spolu už déle než tři měsíce,“ dodala Menzelová na dubnové premiéře divadelní hry Když Harry potkal Sally, kterou režíroval Brabec.

Anna - jediná dědička Menzelova majetku

I když spolu manželé Menzelovi už delší dobu nežijí a rozvodu ani jeden neuvažuje. „Ani jeden z nás neuvažuje o tom, že bychom podali žádost o rozvod. Oběma nám to vyhovuje tak, jak to je,“ odpověděla na dotaz Blesku prostřednictvím své mluvčí Menzelová.

Režisér Olgu stále nazývá moje žena a jeho jediným přáním je, podílet se na výchově Aničky. „Cítím se jako člověk, který žije vedle ní, a proto chci, aby mi říkala Jiří. A ona mi zatím říká - Jíji," říká v magazínu Dnes Menzel.

Anna Karolína sice není vlastní dcerou Menzela, ale nese jeho příjmení a je prý jedinou dědičkou režisérova majetku.

Fotogalerie
4 fotografie