S katetrizační ablací, která trvá šest hodin, lékaři vzhledem k věku herečky váhali. Nakonec ale viděli zákrok jako jediné východisko, jak herečce srovnat srdeční arytmii. „Nebojím se toho. Beru to tak, že se vezme takový drát a tím mi vevnitř srdce doktoři udělají víc místa na lásku,“ zlehčuje Fialová situaci.

Dokonce je přesvědčena, že se se svým Pepíčkem v den svých 81. narozenin objeví na prknech divadla v Uherském Hradišti ve hře Harold a Maud. „Přijeďte se podívat,abyste se přesvědčili, že jsem to všechno přežila,“ vyzvala Blesk herečka.

S Pepíčkem si připadám jako šestnáctka

Mladý herec Pepíček, kterému Květa říká milenec, je pro herečku dokonalý životabudič. S ním se také Květa na Slovensku vyhýbá vedrům. „Když mám svého Pepíčka vedle sebe, tak si připadám jako šestnáctka.

Sbírám jahody, dnes možná ulovím medvěda, jeho jsem už ulovila,“ vtipkuje herečka a zdůrazňuje: „Z toho zásahu do srdce vážně nemám strach. Tělo je jen odpad, důležitější je duše a moje duše je teď v peří.“


Katetrizační ablace

Při výkonu se zavede katetr neboli speciální tenká elektroda přes žílu nebo tepnu v třísle až do srdce a její hrot se umístí co nejblíže místu vzniku poruchy srdečního rytmu, do místa, kde vznikla abnormální tkáň.

Vysokofrekvenčním proudem z katetru se toto místo zahřeje na teplotu okolo 60– 70 °C, tak dojde ke spálení nechtěné tkáně.