Syn Bolka Polívky Vladimír na sebe v poslední době strhává čím dál tím větší pozornost, i když jemu nechtěnou. Od doby, kdy se objevil na přehlídkovém mole a moderátor ho uvedl jako syna Chantall Poulain (53) a Bolka Polívky (60), měl vymalováno. Prý se takhle zviditelnit rozhodně nechtěl a modeling už dělat nebude.

Původně měl v úmyslu stát se profesionálním snowboardistou, protože tam nikdo neřešil, jestli je synem známého herce nebo ne. Jenže přišel těžký úraz a sen se mu rozplynul. Odjel studovat do Kanady a letos zkusil štěstí na zkouškách na DAMU. Tam se dostal napoprvé, jestli to bylo kvůli jeho talentu nebo známému otci, musí posoudit až druzí. Zatím má za sebou jen pár rolí ve studentských filmech a přivydělává si v divadle. Tomu by se chtěl i do budoucna věnovat.

Na snowboardu hulil trávu

Snad za jeho nehodu na snowboardu nemůže tráva, která je oblíbeným odreagováním mnoha mladých lidí, snowboardistů nevyjímaje. „Já to neumím. Ale jo, některý lidi jezdí velmi dobře zhulený, až přešíleně. Ale já to nemůžu dělat, ztrácím. Nebo vlastně ne. Já jsem to nikdy neudělal. Radši,“ nakousl a nedořekl v rozhovoru pro magazín Lidových novin.

Známé jméno Vladimírovi přineslo největší problémy ve škole. Na základní školu chodil v Brně, pak se ale přestěhoval s rodiči do Prahy, kde nastoupil na střední. A to byla pro něj velká změna. Než si zvykl na život v Praze cítil se prý jako outsider. Pražáky v té době moc nemusel.

Jako kluk z Brna si na Pražáky musel chvíli zvykat

Na druhou stranu má známé jméno i své výhody. „Když jsme jeli jednou s mámou a tátou, tak nás zastavili policajti. 'Jé, dobrý den! No jela jste o třicet... a to nevadí... pokračujte.' S policajtama se to hodí. A na úřadech taky, nebo v nemocnici, máma má nadaci, doktoři se mi věnujou. Horší je to v tom společenském," přiznal výhody slavného jména Polívka v rozhovoru pro páteční magazín Lidových novin.

Celým jménem se syn Polívky jmenuje Vladimír Jaroslav Claude David Polívka (Jaroslav a Claude jsou jména po dědečcích). Vladimír se narodil v Ženevě, proto má francouzské i české občanství. Otec o něm rád tvrdí, že je to takový Frankovalach. Po rozvodu rodičů žije s matkou Chantall Poullain v Praze. Od září nastupuje na DAMU, kde bude studovat obor alternativní divadlo.

Fotogalerie
6 fotografií