Polívka už má napsanou první verzi scénáře a natáčení začne na Moravě zřejmě příští rok. Chce snad Bolek Věru z nového filmu úplně vyšachovat? „Musím Bolkovi zavolat,“ řekla Věra Blesku s tím, že s Polívkou teď dlouho nemluvila. „Měl ty Lvy, připravoval si moderování, tak jsem ho nechtěla rušit,“ vysvětlila Chytilová.

Její jméno je pro diváky s kultovním snímkem nerozlučně spojeno. Polívka má ale s filmem evidentně jiné plány. „Chtěl bych, aby tam hráli původní herci. Například Donutil. Někteří z nich už ale bohužel nežijí,“ narazil Polívka třeba na úmrtí slovenského kolegy Jozefa Krónera (†73), který mu v pokračování bude moc chybět. V Dědictví 2 by měl podle valašského krále hrát i jeho kamarád Jiří Pecha zvaný Peca, který představoval v původním snímku anděla.

Jenom Chytilovou, která točit chce a může, v seznamu najednou nemá. V ději filmové dvojky slavné komedie se podle Bolka odrazí společenský vývoj za uplynulých osmnáct let. „Promění se určitě i postavy. Bohuš už není to, co býval, i když je pořád poněkud omšelý,“ prozradil Blesku Polívka. Má už i předběžný rozpočet. Odhaduje, že bude potřeba 20 až 30 milionů korun.

Fotogalerie
1 fotografie