Dvojice úspěšně spolupracovala 15 let, pak ale přišel zvrat. „Nechtěl nasadit hru, kterou jsem napsal,“ postěžoval si po letech Sobota na křtu CD o konci jedné éry.

Šimek prý jeho Tragédii parníku Seznamka nechtěl kvůli penězům. „Všem se to zdálo příliš nákladné. Chtěl jsem přitom jen, aby na jevišti postavili palubu parníku,“ vysvětluje komik. Ten si přitom přál, aby roli kotelníka hrál Jiří Krampol (80) a šéfku seznamovací kanceláře pak zase Uršula Kluková (77).

Ovšem z toho nakonec nic nebylo, tehdejší vedení si postavilo hlavu a místo Luďkovy hry dostal přednost doktor Miroslav Plzák (†85), který pro Semafor napsal hned několik her. Mimo jiné se Šimkem, od jehož smrti uplyne v únoru už 15 let, vytvořil inscenaci Záviš kontra Březinová, která vydržela na divadelních prknech tři a půl roku.

Hvězda komedie Jáchyme, hoď ho do stroje! Sobota ale odmítnutí nevydýchal. Na nic dalšího nečekal a odešel ze Semaforu. Následně připravil zájezdové představení s Jiřím Wimmerem (†57) a Romanem Skamene (64). Ovšem ani ti mu úplně nevyhovovali. „Měl jsem Jirku rád, byl to kamarád, ale dojel na alkoholismus,“ svěřil se herec, proč to nevyšlo.

VIDEO: Luděk Sobota na oslavě 75 let oznámil: Jsem životní pesimista!

Video
Video se připravuje ...

Luděk Sobota oslavil 75. let! Jsem životní pesimista! Hana Hoschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
42 fotografií