„Kojím, kojíme, kojit budeme... Přijímám výzvu,“ napsala na sociální síť Lilia s tím, že od teď bude každý den přidávat jednu „kojící“ fotku. A skutečně to udělala, za poslední dva dny ukázala světu již tři snímky, na nichž jí z prsa saje její dcerka, která přišla na svět na začátku června během domácího porodu do vany a narodila se v neporušeném vaku.

Kněžka a dula, která se v rámci buddhistického rituálního obřadu provdala za miliardáře Janečka, vyzvala také další ženy, aby se k ní připojily a podle jejího příkladu se nestyděly ukázat, jak je kojení krásné. Fotky podle ní nemusí být aktuální, ale klidně i starší. 

Důvodů k zvláštní akci má prý hned několik. „Proč? Protože kojení je přirozené, normální a zdravé,“ objasnila Khousnoutdinová, která už má z předchozího vztahu jednoho staršího potomka. „Protože slavíme Lammas - svátek mateřství, výživy a hojnosti... Protože je to nádherný archetyp a je na to krásný pohled... Protože slavíme Světový týden kojení,“ objasnila.Týden kojení se ve světě skutečně slaví 1. - 7. srpna. V Česku má však oficiálně proběhnout až 17. - 23. září. Možná, že se tak v druhém termínu dočkáme dalšího přívalu prsou.

VIDEO: Druhá Janečkova manželka Lilia: O porodu ve vaně a péči miliardáře!

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivně! Druhá Janečkova manželka Lilia o porodu ve vaně a péči miliardáře. Tereza Kühnelová

Svěřila se také s tím, že ji inspiroval i nedávný nepříjemný zážitek, kdy jí před pár týdny v kavárně na Malé Straně řekli, že tam nemůže kojit. „To je symptomem nemocné společnosti,“ myslí si brunetka. Té se sice s péčí o malou Isabellku Janeček snaží pomáhat, ovšem má i jiné závazky. S oficiální manželkou, matematičkou Mariem, má totiž ještě syna Karla Yanise Nouriho (2,5 roku).

Podobně jako Lilia na sociální síti obhajuje kojení také manželka zpěváka Tomáše Kluse (32) Tamara, která má coby trojnásobná matka nejen řadu zkušeností, ale také se už mnohokrát kvůli kojení setkala s nenávistnými vzkazy od jiných žen. V zahraničí pak prso už několikrát vytáhla i manželka Johna Legenda (39), modelka Chrissy Teigen (32), která je známá provokatérka. Na červeném koberci ukázala rozkrok, o porodu pak zase mluvila do nejvíce bolestivých detailů.

VIDEO: Karel Janeček dál žije s manželkou: Klidně na kamery demonstruje i svoji lásku!

Video
Video se připravuje ...

Karel Janeček po návratu k manželce: Demonstroval svoji lásku! David Turek, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
71 fotografií