S Gabrielou Vránovou hrála Jiřina Bohdalová 37 let na jednom jevišti. V pátek se ale s kolegy, jako je Dagmar Havlová (65), Jaroslav Satoranský (78) či Simona Postlerová (53), k rakvi jako čestná stráž nepostavila. Pohřby nemá herečka podle svých vlastních slov ráda. Zatímco právě zesnulá Gábi to považovala za běžnou slušnost a vyjadřovala tím kolegům úctu, chodí na pohřby Bohdalová jen výjimečně a ještě vzácnější je, když na nich promluví. Vzdala poslední hold například Jiřině Jiráskové (†81) či Květě Fialové (†88). 
Když zemřel před třemi lety kamarád  Lubomír Lipský (†92), nemohla herečka do telefonu pro slzy ani promluvit. Na rozloučení ale také nepřišla. Točila film se Zdeňkem Zelenkou.  Ukázalo se ale, že na svou vlastní poslední cestu herečka myslí. Jitka Zelenková (68) prozradila, že si Jiřina chce nechat zahrát její píseň Ty mně smíš i lhát. 
A zatímco strašnickou obřadní síní zněly smuteční tóny, křtila Bohdalová v jablonecké České mincovně mince pro sběratelskou sérii s názvem Pohádka. Právě na pohádky Bohdalová už dávno vsadila. „Vždycky jsem věděla, že po mně zůstanou pohádky, ty jsou nesmrtelné,“ prohlásila herečka. I když na ní lidé vždy chtějí, aby udělala Křemílka, Bohdalová překvapivě prozradila, že má raději Vochomůrku. „Byl mi milejší, protože měl pořád rýmu,“ dodala se smíchem. 

Zlatá a stříbrná Pohádka

Zlatá mince váží 3,11 g, měří 16 mm a vychází v limitovaném nákladu 200 ks. Její cena je 5950 Kč. Stříbrná varianta váží 10 g, její rozměr je 10 mm a je k dispozici za 950 korun. Série Pohádka už podobně představila Spejbla a Hurvínka a Rumcajse, chystá se Ferda mravenec.
VIDEO: Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví…
Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Gabriely Vránové (†78): Její milovaný klobouk ležel před rakví… Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií