Místem natáčení byla o posledním květnovém pátku malebná horská obec Hrčava ležící na česko-polsko-slovenském trojmezí. „Příběh je působivý a hřejivý. Zdejší krajina mě uchvátila,“ řekl Blesku filmový kovář a později král Karel Gott.

V pohádce nechybí stará kovárna ani drak. Hrají v ní také obě Mistrovy dcerky. Charlotte Ella (12) ztvárnila kovářovu vnučku Barborku a Nelly Sofie (9) sestřinu kamarádku. „Jsem rád, že nemusím hrát sebe samotného. Scénář mi předepisuje roli postaršího muže ošlehaného ohněm kovárny. Muže se zkušenostmi mysli, ale i rukou. Mou snahou je, aby diváci takto roli kováře v mém podání pochopili,“ svěřil zpěvák.

Hrčava se stala další z natáčecích lokací pohádky po Štramberku, kde filmaři natáčeli v jeskyni Šipka. Karel si nemohl vynachválit spolupráci s Kamilou Magálovou, která hraje jeho manželku. „Je mi ctí pracovat s takovým profesionálem ze Slovenského národního divadla,“ chválil dvaačtyřicetinásobný Slavík. Čeští diváci Magálovou znají hlavně z komedií Marie Poledňákové Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel.

VIDEO: Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku!

Video
Video se připravuje ...

Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku! Blesk TV

Fotogalerie
37 fotografií