Uteklo to jako voda...“ svěřila zpěvačka Blesku. A raději tu úctyhodnou číslovku přepočítala! Na setkání přijela ze Slovenska, kde měla turné. Málokdo dnes ví, že majitelka devíti zlatých slavíků je vystudovaná herečka. Poznatky ze školy osvědčila například v dodnes reprízovaném filmu Trhák.

Zasáhla nemoc

Hudba v ní ale byla už tehdy. „Pamatuju si, že při přijímačkách pořád hrála na piano a zpívala,“ prozradila herečka Zdena Herfortová (72). Právě představitelka paní Šiktancové z Četnických humoresek si ve třetím ročníku všimla, že ta milá usměvavá Hanička je nějak pobledlá: „Nezdálo se mi to, bývala i unavená, tak  jsem ji přiměla zajít k lékaři.“ Ten Hance zjistil vážnou nemoc krve, s níž se pak prala celý život.

Pořád ve spojení

S další spolužačkou Vlastou Peterkovou (71) se Zagorová kamarádí dosud, patří k jejím nejbližším. Představitelka Blanche z Doktorů z Počátků nechybí na žádných jejích důležitých koncertech a křtech.

Přestože se zpěvačka ve třeťáku musela se spolužáky ze zdravotních důvodů rozloučit a absolvovala až o rok později s jiným ročníkem, stýkají se všichni. „Víme o sobě díky Jardovi Somešovi, který nás obětavě svolává,“ vysvětlila Vlasta.

Herečka Hanka

Vedle Trháku z dalších filmových rolí Hany Zagorové stojí za zmínku film Madam a sedm loupežníků (1969) či inscenace Tlustý pradědeček (1970), anebo z poslední doby Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005). V televizi léta uváděla vlastní pořad Dluhy Hany Zagorové či později pořady Když nemůžu spát nebo šou Hogo Fogo.

VIDEO: Hana Zagorová se nebojí stárnutí: Klidně půjdu do domova důchodců!

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová se nebojí stárnutí: Klidně půjdu do domova důchodců! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií