Tři nominace, z toho jednu za společný duet s Ewou Farnou, získal zpěvák David Stypka.

Ceny za nejlepší hudební počiny uplynulého roku se budou udělovat 20. března v pražském Foru Karlín a objeví se na obrazovkách České televize. Žánroví Andělé se budou ve čtyřech kategoriích udělovat během hlavního ceremoniálu. Novináře o tom dnes informovali pořadatelé cen.

V nominacích se dále objevují jména jako Michal Hrůza, Kapitán Demo, Barbora Poláková nebo písničkář Pokáč. Ceny budou uděleny v kategoriích Album, Skladba, Skupina, Sólový interpret a interpretka, Objev, Videoklip, Folk, Jazz, Elektronika, Alternativa a Síň slávy.

O nominovaných rozhodla nově ustavená Česká hudební akademie, v níž jsou zastoupeni odborníci z hudební branže z řad novinářů, dramaturgů, pořadatelů koncertů i samotných muzikantů, dosavadních držitelů Anděla.

VIDEO: hudební klip J.A.R - Zhublas

Video
Video se připravuje ...

Zhublas: Vetchý, Schneiderová, Taclík, Boudová v novém klipu J.A.R.! Youtube.cz

"Snažili jsme se Anděly přiblížit současnému hudebnímu vnímání, vtáhnout do rozhodování o podobě cen i jejích držitelích samotné muzikanty. A v nominacích se skutečně objevuje i řada nových jmen, o kterých bylo loni slyšet v tuzemském hlavním proudu i mimo něj," uvedl předseda rady České hudební akademie Honza Vedral.

Konkrétní hudební vystoupení, moderátora večera a další detaily budou pořadatelé zveřejňovat na webu a sociálních sítích. "Zatímco hlavní ceremoniál se bude odehrávat přímo v prostorách Fora Karlín, na venkovním podiu, přístupném široké veřejnosti, vystoupí celá řada hudebníků," podotkla producentka Lucie Hájková.

I tentokrát Ceny Anděl vyhlašuje tuzemská pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu ČNS IFPI. Hlasování se uskuteční ve dvou kolech a pod dohledem notáře.

Fotogalerie
11 fotografií