Fišerova slova, která tlumočila jeho partnerka Antonie Hemerková, byla pro herce a dabéra okysličením krve. Podle informací Blesku Pomeje plakal dojetím a svému kolegovi, který přišel o hlasivky už před 14 lety, velmi děkoval.

„Milý Jirko, který jsi nikdy nezapomněl přijít n a oslavu mých narozenin a já bych ti to měl v současné době vrátit. Bohužel to nejde, protože jsem dost vážně nemocný a radit ti stejně nemohu, protože máš vážné onemocnění a na to moc slovíček, která by tě potěšila, není,“ pronesl Standa k Jirkovi jehož co nevidět čeká operace. Lékaři mu odeberou nádorem napadený hrtan včetně hlasivek. Potom mu zavedou tzv. slavíka.

Klavírista Rokl žil se slavíkem 11 let

Stejně těžké rozhodnutí, jaké udělal Jirka Pomeje, stálo v roce 1986 po tragédii v Černobylu před Gottovým klavíristou Rudolfem Roklem (†55). Přišel o celý hrtan. „Vyřiďte, prosím, Jirkovi, aby bral operaci jako výhru. Táta pak žil ještě jedenáct let plnohodnotný život,“ vzkazuje přes Blesk syn Patrik (50). A jeho máma Giovanna dodává: „Ti, kteří milují, rozumí i beze slov. Navíc dnes jsou už velké technické možnosti, jak zprostředkovat komunikaci.“

VIDEO: Jiří Pomeje byl uveden do umělého spánku.

Video
Video se připravuje ...

S rakovinou bojující Pomeje (53): Uvedli ho do umělého spánku! Tereza Kühnelová


Fotogalerie
12 fotografií