Šanci na přežití měl Ditmar podle odborníků údajně jen jedno procento. Nakonec se ale stal zázrak a on přežil svou vlastní smrt. Probudil se přitom jen den poté, co mu zemřela babička, která ho pomáhala vychovávat. „Ve své podstatě pro mě byla druhou mámou,“ zavzpomínal na ni vnuk. Před smrtí byla 98letá paní delší dobu v nemocnici a rodina jí ze strachu neřekla, že ve špitále leží i Martin a je na tom také velmi špatně. Přesto na něj očividně myslela.

„V den, kdy babička umřela, poslední, na co se mé mamky zeptala, bylo, jestli ještě žiju. Máma jí řekla, že ano. Pár minut nato babička umřela. Myslím si, že mi poslala svou poslední energii, kterou nemohla použít pro sebe,“ prozradil pro Expres.cz Ditmar s tím, že zatímco úmrtí babičky se odehrálo devátého října, desátého se on probral z kómatu a o den později se začal jeho stav zlepšovat ještě rychleji.

„Dodnes mě z toho mrazí,“ přiznal Martin, který se nyní musel znovu učit chodit a mluvit. Zatímco dříve prý na podobné nadpřirozené věci nevěřil a zajímal ho spíše byznys, tato událost mu prý připadala jako znamení shůry a pomohla mu konečně uvěřit v Boha. Jeho snoubenka je ostatně věřící a snažila se ho také přesvědčit. „Vždycky když jsme vedli nějaké rozhovory na toto téma, říkal jsem jí, že by mi pomohlo, kdybych dostal nějaký signál. Nějakou jasnou zprávu, abych to mohl přijmout. Myslím si, že jsem byl vyslyšen,“ doplnil Ditmar.

VIDEO: Ditmar v době, kdy byl ještě zdravý. Proč s Evou nahnali polonahé holky do metra?

Před „zásahem nadpřirozené síly“ to s ním vypadalo už hodně špatně. Vše začalo tím, že ho v srpnu jeho partnerka a spolumajitelka České Miss Eva Čerešnáková (31) odvezla do nemocnice. „Urgentní příjem, akutní biliární zánět slinivky břišní, těžká forma s mnoha komplikacemi,“ popisovala Eva, co se tehdy stalo. Zánět slinivky může být způsoben nadměrnou konzumací alkoholu, špatným stravováním či nadměrným stresem.

Podle Ditmara se u něj jednalo o poslední důvod. Nabral si moc práce a s tou chtěl dokonce pokračovat i v nemocnici, když to během prvních pár dní vypadalo, že je na tom lépe. Jenže pak se jeho stav rapidně zhoršil. „Přišel tak prudký pád dolů, že se ty bolesti ještě znásobily a já jsem nemohl dýchat, tak mě napojili na dýchací přístroje. Začínaly mi selhávat další a další orgány. Selhal mi krevní oběh, játra, slinivka,“ vylíčil pro Expres.cz.

Lékaři ho proto uvedli do umělého spánku a čekali na známky zlepšení. Ty ale nepřicházely, a tak muž nakonec v uměle vyvolaném kómatu strávil dva měsíce. Propásl tak i zářivý finálový večer České Miss, který spolu s Evou dlouze připravovali.

VIDEO: Neviděl tak ani výhru Michaely Habáňové. Ta ukázala sexy křivky při focení!

Video
Video se připravuje ...

Nová Česká Miss 2017 Habáňová ukázala sexy křivky při focení! Thomas Kruchina, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Steve Murrell - Feed Me

Fotogalerie
54 fotografií