Mělo to mít hladký průběh. Dědické řízení po bývalém premiérovi byl ale nakonec dvouletý maraton po úřadech a soudech. Podle zjištění Blesku ho vdově Šárce zřejmě nezkomplikovala jen obvyklá byrokratická mašinerie, ale také finanční nároky neznámého muže. Ten totiž na rodině vymáhal značnou sumu peněz.

Jakmile mělo dojít na lámání chleba, objevil se na scéně pražský podnikatel Jaromír D. Č. a podle dokumentů, které má Blesk k dispozici, vytasil před soudem pohledávku na bezmála 700 tisíc korun! Nejspíš tak chtěl, aby mu vdova a dcery uhradily dluh, který mu měl bývalý premiér ještě za života způsobit. Nakonec ale odešel s prázdnou – soudce jeho finanční nároky neuznal.

Šárka s dcerami Denisou (19) a Natálkou (15) si tak konečně mohly vydechnout. „Ano, dědické řízení je uzavřené a vyřešené. Už se toho chci konečně zbavit,“ řekla Grossová Blesku.

Vybílené konto

Po manželově skonu se ocitla vdova Šárka skoro na dně – po bývalém premiérovi totiž zbylo kompletně vybílené konto a nemovitosti zablokované kvůli majetkovému vyrovnání. „Nedokážu si představit, co bych dělala bez kamarádů,“ netajila se. Teď už snad bude mít s dcerami klid...

VIDEO: Šárka Grossová: Odchod dcery jsem oplakala, ale musela jsem ji pustit!

Video
Video se připravuje ...

Šárka Grossová: Odchod dcery jsem oplakala, ale musela jsem ji pustit! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
22 fotografií