Herec skončil po pádu z mostu v kritickém stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO) v pražské Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Jak se celá věc seběhla není vůbec jasné, celý případ navíc vyšetřuje i policie, která ještě v sobotu vyslýchala možné svědky.

Podle prvotních informací od policie i hasičů nešťastník z mostu skočil. Tehdy ještě nebylo známo, že se jedná skutečně o zasloužilého herce. „Takovou událost prověřujeme, nicméně s ohledem na vážný zdravotní stav osoby, která z mostu skočila, neznáme bližší okolnosti celé situace,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Žádná z vyšetřovacích verzí podle něj nyní nemá prioritu.

Podle paní Marie, která byla náhodou na místě tragédie, herec na mostě posedával. Když jsme šli včera po Karlově mostě, tak ještě seděl u sousoší,“ napsala na Facebooku.

Šlo tedy o nehodu, či pokus o sebevraždu? Podle svědků, kteří se svěřili FTV Prima, se celá věc odehrála skutečně podivně! „Ochranka (Ochranka najatá Sdružením výtvarníků Karlova mostu, pozn. red.) k němu přišla, aby tam neseděl, a on tam prej najednou skočil,“ řekl Top Staru svědek.

Jiří Mádl se k celé věci vyjádřil na Facebooku
Autor: Facebook

TV Nova podle svědků uvedla, že Tříska se na zábradlí mostu nejprve postavil a poté skočil z mostu v místech nad 5. pilířem. Ve vodě pak strávil minimálně 5 minut, než ho polští zachránci vytáhli. To dokazují i otřesné záběry, které pořídil jeden ze svědků. Bezvládné tělo se dlouhé minuty houpe na hladině a svědci z mostu hvízdají a křičí, aby upozornili posádku projíždějících výletních lodí. Nakonec se jedna k tělu přibližuje.

Dva zachránci nakonec Jana Třísku z vody vytáhli a podařilo se jim s pomocí záchranářů na telefonu obnovit jeho srdeční funkce. Když si ho pak přebírali lékaři, byl znovu při životě. Bohužel jeho tělo se nedokázalo s následky pádu a topení vypořádat a v noci na pondělí zemřel. 

Byli jste svědky incidentu, kdy se topil Jan Tříska? Ozvěte se nám na e-mail tip@blesk.cz!

Fotogalerie
21 fotografií