Moc dobře ví, jaké to je, když doktoři nicnetušícímu člověku řeknou: „Je to vážné...“ Sám přece bojoval s rakovinou mízních uzlin. Mistr proto na výstavní lodi Gott, My life slavnostně zahájil aukci luxusního setu CD a LP svých hitů a šatů dcery Charlotte. Místo toho, aby visely v její holčičí skříni, rozhodla se je darovat na dobrou věc.

Dražitelé se nejdřív vrhli na Karlovy desky. Z vyvolávací částky deseti tisíc se cena vyšplhala až na 120 tisíc! Za LP Mezi Vltavou, Donem a Dunajem pak vítěz aukce zaplatil 130 tisíc. Zlatým hřebem byly ale princeznovské šatičky, ve kterých Charlottka v listopadu za tátu přebírala rekordního 41. Slavíka.

Jejich vyvolávací cena začala na 90 tisících, vyšplhala se ale mnohem výš! „Včera se podařilo tyto šaty vydražit za 200 tisíc,“ radovala se Nikol Ponerová, která spolu s bratrem róbu navrhla a ušila.

VIDEO: Karel Gott rozdával podpisy na lodi při zahájení výstavy Gott, MY life

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott rozdával podpisy na lodi: Na fanoušky si pořídil nové fixy! Lukáš Červený

Dojetí těžko skrývala i zakladatelka nadace Můj nový život Lucie Hrdličková: „Výtěžek benefičního večera nás naprosto ohromil. Tak veliká částka zcela předčila naše očekávání. Díky ní můžeme podpořit nejen dětskou onkologii v pražském Motole, ale i ostatních sedm pracovišť pro léčbu dětských nádorových onemocnění. Z výtěžku dražby máme obrovskou radost.“

Kolik stály šaty původně? Pořizovací cena róby nebyla zrovna nejnižší. Prodražila se hlavně kvůli 40 slavíkům ručně vyrobeným z ryzího zlata, kteří zdobili rozevlátou sukni. „Slavíci vyšli na 40 tisíc, celé šaty mají hodnotu 70 tisíc,“ komentovalo své dílo návrhářské duo Ponerových.

VIDEO: Gottovo sebevražedné tempo: Únava a kašel na pódiu!

Video
Video se připravuje ...

Gottovo sebevražedné tempo: Únava a kašel na pódiu! Mistře, šetřete se! Vlaďka Hradská

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ZDE>>

Fotogalerie
155 fotografií