Smutečním obřadem provázela teta Attilovy přítelkyně Kristýny, známá moderátorka Markéta Mayerová. „Byla bych ráda, kdyby dnešní den vůbec neexistoval. Na druhou stranu jsem velmi hrdá na svoji neteř, protože nevím, jestli bych sama dokázala zvládnout to, co ona. Byla to má nejtěžší moderace v životě,“ řekla Blesku Mayerová.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb studenta (†21), kterému nevěřili rakovinu: Tryznu na stadionu moderovala slavná moderátorka! David Turek, Jan Jedlička

„Ten pohřeb je hodně netradiční. Ale udělali jsme ho přesně tak, jak by si Attila přál. Vždy jsem si přála dceru, ale jsem šťastná, že jsme získala i syna. I když jen na krátkou chvíli,“ řekla Klára, maminka Kristýny, a rozbrečela se.

Dorazilo asi 250 lidí, kteří po skončení obřadu jako by nechtěli odejít z hřiště, a neustále se chodili loučit k mladíkově fotografii. Během obřadu zaznělo i poděkování deníku Blesk, který na případ upozornil.

Attila si kvůli nemoci prošel peklem. Chtěli ho dokonce kvůli tomu vyhodit ze školy a udělat z něj simulanta. Škola si ho v únoru 2015 kvůli absencím pozvala společně s otcem »na kobereček«. Dohodli se, že Attila doloží, že je skutečně nemocný. O několik dní později lékaři stanovili definitivní diagnózu: rakovina ve čtvrtém, tedy nejhorším stadiu.

Attilovy poslední chvilky se odehrály doma mezi jeho nejbližšími. Jeho přítelkyně Kristýna mu dala polibek na dobrou noc, Attila usnul, ale ráno se už, bohužel, neprobudil. Na poslední cestu se tedy vydal ve spánku. „Byla jsem tu vždy pro tebe, lásko, a tak, prosím, buď ty teď se mnou, protože ta neskutečná bolest se nedá přežít. Hrozně tě miluju a milovat budu,“ vzkázala svému milému.

Podívejte se na video, kde Attila vyprávěl Blesku svůj příběh!


Fotogalerie
22 fotografií