Herec a režisér zemřel v neděli (9. dubna) dopoledne na rakovinu močového měchýře. „Byl hodně nemocný a zemřel v nemocnici,“ potvrdila smutnou zprávu jeho manželka. A právě ta přišla do strašnického krematoria jako první se synem Matějem.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jiřího Ornesta Hana Höschlová, Jan Jedlička

Herečka Eva Holubová a Bob Klepl jsou odchodem režiséra stále zdrceni. Oba totiž hrají v jeho hře Nahniličko v Divadle Kalich a léta se přátelili. Nechyběl ani Jan Kraus s partnerkou Ivanou Chýlkovou, Jana Plodková s přítelem Filipem Žilkou, režisér Jan Hřebejk, Ivan vyskočil, Pavel Šporcl, Milan Šteindler, Vanda Hybnerová, Jan Potměšil, Aňa Geislerová a samozřejmě druhý syn Šimon Ornest s rodinou. Přišel také Ivan Trojan, Anna Geislerová, Leoš Noha a spousta dalších hvězd, které najdete také ve fotogalerii článku.

V úvodu obřadu syn Matěj promítal na plátně otcovy fotografie z archivu a pouštěl jeho oblíbenou hudbu.

Po půl hodině rozloučení skončilo. Rodina odmítla kondolence, proto u dveří byla kondolenční kniha, kam smuteční hosté mohli vepsat svá slova.

Fotogalerie: Pohřeb herce Jiřího Ornesta: Loučila se…
57 fotografií

Jiří Ornest vystudoval herectví na DAMU, po ukončení studií hned nastoupil do Divadla E. F. Buriana, později působil také v divadle Na zábradlí. Mezi jeho nejznámější a také nejúspěšnější dílo patří divadelní komedie Nahniličko, kterou režíroval a která se dočkala mnoha repríz.

Na televizních obrazovkách zářil ve filmech Golet v údolí, Hanele, největší postavu, neurvalého fanouška hokeje, si zahrál v komedii Mistři. S Janem Krausem spolupracoval na satirickém pořadu Dvaadvacítka. Na televizi Nova exceloval v sérii příběhů Soukromé pasti.

Byl hostem v talk show Jana Krause.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel manžel Kolářové Jiří Ornest (†70): Krausovi ukazoval, jak začal znovu chodit! FTV Prima, youtube.com

 

Fotogalerie
58 fotografií