O smrti Jiřího Ornesta informovala ČTK jeho manželka Daniela Kolářová, se kterou se Ornest rozvedl a pak si ji znovu vzal. 

„Manžel byl hodně a dlouho nemocný,“ řekla smutně Blesk.cz Kolářová, která s ním prožila více než 40 let života.

Herec a režisér bojoval o život už před čtyřmi lety, kdy ho zlobilo srdce a nakonec musel na operaci srdeční chlopně. Jenže při zákroku se utrhl vmetek a začalo drama. Lékaři sice život herce zachránili, ale následky byly devastující. Ochrnul a musel se učit znovu chodit a mluvit.

„Jirka začíná od nuly. Učí se chodit a mluvit. Snaží se rehabilitovat,“ řekla Blesku hercova kolegyně z divadla.

Ornestovi pak pomohl zázračný přístroj v hodnotě 130 000 Kč, pomocí kterého se opět postavil na nohy. „Jestli jste si všimli, mám na noze takový elektronický strojek, a ten navíc ještě bliká. Jsou na něm diody a ten strojek mi pomáhá při chůzi nadzvedávat špičku,“ pochlubil se herec v Show Jana Krause, kde byl v lednu 2015.

A dokonce chtěl technologický zázrak předvést. „Já bych vám to ukázal, ale mám kalhoty,“ řekl se smíchem herec, který speciální přístroj nosil pod kolenem.

Po celou dobu s ním trpěla a byla mu oporou jeho bývalá manželka Daniela Kolářová, se kterou má Ornest syny Šimona a Matěje.

Video: Jiří Ornest v Show Jana Krause před třemi lety

Video
Video se připravuje ...

Jiří Ornest v show Jana Krause FTV Prima, youtube.com

 

Fotogalerie
10 fotografií