Problémy v manželství Miriam Chytilové a Ivana Jurky měly trvat již delší dobu. Mezi manželi docházelo k ostrým hádkám a radní pro kulturu měl dětskou hvězdu psychicky a fyzicky týrat. Drsné rodinné hádky si podle serveru Expres.cz herečka měla nahrávat.  

V jedné z nahrávek měl údajně Jurka vtrhnout do pokoje dcery, v němž měla spát i jeho manželka Miriam. „Tati, svítíš jí do obličeje. Nesviť tím světlem mámě do očí,“ říká dívka. Politik má na to odvětit, že chtěl svou manželku pouze obejmout. Posléze se situace vyhrotí. „Tak si najdi větší péro, ty k*ávo. Větší č**áky, kteří ti budou kvrdlat v k**dě. Možná tatínkovo tak nekvrdlalo, viď, ty poškozená ženo,“ rozzuřil se údajně Jurka.

„Řeší se to u soudu. Bylo to před dcerami. Já jsem se dcerám omluvil, i na policii jsem to vysvětlil. Pro muže to není lehké psychicky zvládnout. Já můžu říct, že téměř vše, co jsem říkal, říkala i paní Chytilová. Ty vulgarity byly z obou stran. Rafinovanost jejich vulgarit je taková, že jsem použil její slova. To není výmluva ani výmysl. Jsem těmito nahrávkami vydírán. Řeší to policie a je to velký problém. Uvidíme, jak ta věc dopadne,“ řekl serveru Expres.cz radní a dodal: „Obávám se, že je to účelové jednání paní Chytilové, které jde o majetek, víc k tomu nemůžu říct."

Chytilová lituje, že nesebrala odvahu a vztah neukončila dříve. „Je mi moc líto našich dcer. Sebe nelituji, byla jsem hloupá a měla jsem to řešit dříve. Nechápu, jak by majetek mohl souviset s domácím násilím, psychickým a fyzickým týráním. Manžel si myslí, že z pozice radního má nad lidmi neomezenou moc, jako měl nade mnou,“ řekla deníku Aha!.

Domácí násilí zažila i cvičitelka Hana Kynychová:

Video
Video se připravuje ...

Cvičitelka Hanka Kynychová přiznala domácí násilí! Partner mě bil a držel doma! Blesk TV

Fotogalerie
30 fotografií