Tentokrát se Miroslav Donutil chopí hlavní role ve hře Ubu králem: Svoboda!, premiéra je už zítra. „Plácli jsme si s režisérem Vladimírem Morávkem už před půldruhým rokem,“ řekl Aha! herec, který už do Brna jezdil hrát Salieriho v Amadeovi.

„Zkoušet s mladými kolegy plnými energie je velmi povznášející a povzbudivé,“ přiznal Donutil. „Má osobní energie, která by mohla mít tendenci polevovat, tak k tomu nemá šanci,“ říká. Po stažení Sluhy dvou pánů z repertoáru Národního divadla se herec tedy opět na divadelních prknech bude moci pořádně vyřádit.

A co víc? Je to další hra, ve které se na jevišti setká se svým synem Martinem. „Není to natrvalo, ale jako v Amadeovi, tak i v králi Ubu se synem Martinem ‚na provázku‘ hostujeme,“ vysvětlil Donutil, který ve hře Amadeus hraje Salieriho a jeho syn Amadea.

„Komedie Ubu králem: Svoboda! je nad tolik nadčasová, že ji lze bez problémů implementovat do dnešní doby a tudíž se musí o jednotlivých postavách poměrně hodně přemýšlet. Radíme si navzájem. Martin z pohledu svého věku a já zase z pohledu svého. Je to oboustranná spolupráce, na které se včetně pana režiséra Morávka podílí logicky celý soubor,“ dodal Donutil ke spolupráci se svým mladým synem.

Fotogalerie
23 fotografií