„Já ti chci říct, že tě mám moc ráda a že ti děkuji za všechno, co jsi udělal pro naši rodinu. A jsem strašně vděčná za to vše, co jsi udělal pro nás všechny. Máš můj respekt.“

To vzkázala herečka oscarovému režisérovi v gratulaci natočené pro Českou televizi. Nebýt jeho, zřejmě by dodnes žila s výtvarníkem Miroslavem Zdeňkem a otcem jejich dvojčat Adama (23) a Karolíny (23) na »psí knížku«.

Forman v roce 2009 zařídil Holubové tajnou svatbu v USA, finančně se postaral o hostinu a novomanželé poté strávili líbánky na jeho farmě v Connecticutu.

„Už bylo na čase, že se Eva rozhodla vdát se. Panu Formanovi gratuluji, že ji přesvědčil,“ řekla Blesku kartářka a hereččina přítelkyně Marcela Košanová (64) s tím, že režisér dobře věděl, co říká.

Se svou současnou, v pořadí třetí manželkou Martinou Formanovou (51), rozenou Zbořilovou, také dlouho žil jen na hromádce. Když se jim ale před 18 lety narodila dvojčata Jim a Andy, šel s ní okamžitě před oltář.

Holubová v gratulaci Formanovi potom ještě říká: „Často si pouštím Kukačky, asi nejvíc, protože Velká sestra je věčná a má hodně podob a je potřeba pořád s ní bojovat. Dal jsi nám skvělej námět. Miluju tě, pa!“ Myslela Formanův slavný film Přelet nad kukaččím hnízdem, který získal pět Oscarů.

Přepadla ho s Kaiserem a Lábusem

Tajná svatba Holubové se odehrála v prosinci 2009. Krátce předtím měli u Formanů zvláštní návštěvu. Mrzlo, sedm hodin večer, tma. Martina říká Milošovi, že před domem jsou nějací divní lidi!

„Koukám a venku vidím tři lidi v bílých hábitech a v maskách, jak zpívají české vánoční koledy. Pustili jsme je dovnitř, že jim něco dáme, jako když máme Halloween. Jenom mi bylo divné, že zpívají česky. No a jak tak stáli v kuchyni, najednou sundali masky a byl to Kaiser, Lábus a Holubová. To jsem teda koukal! S Martinou byli samozřejmě domluveni předem a převlékli se dole v garáži,“ vzpomíná Forman se smíchem.

Fotogalerie
42 fotografií