Ona celý život věnovala herectví, on se živil rukama. Vystudoval pilařsko-dřevařskou školu.

"Já jsem šla na to umění, herectví a psaní. Naše sestra Karla studovala vysokou. Když nám znárodnili pilu a lesy, tak bratr studovat nemohl, protože musel dělat dělníka, aby tatínka jako kulaka nevzali do vězení. Takže asi proto byl zatrpklej. Ale byl vždycky strašně šikovnej na řemeslo,“ vyprávěla kdysi herečka.

Každý byl jiný a jejich cesty se brzy rozdělily. "U ní byla hlavním posláním odezva diváků, chtěla prostě vyniknout. Já jsem byl skromnější. Hlavu spíš dolů. Mě to nezajímalo. Mě bavila ta dřina. My jsme v tomhle byli opravdu každej jinej,“ řekl deníku Aha! Skořepa před dvěma lety. Luba se v rámci restituce postarala o to, aby byl její rodině vrácen majetek, zabavený minulým režimem. „To zařídila, to zase klobouk dolů!“ vysekl jí bratr poklonu.

Na bratrovi bylo znát, že by svou sestru Lubu Skořepovou velmi rád viděl. Jenže tehdy na tom nebyl zdravotně nejlépe, bohužel ani sama herečka ne. I tak jí ale poslal vzkaz. „Pokud budeš chtít, můžeš přijet. U nás jsi vítána. Můžeme popovídat, zavzpomínat. Rád tě uvidím...,“ vzkazuje Karel přes deník Aha! své sestře Lubě. Bohužel Skořepová 23. prosince zemřela a k setkání a usmíření už nikdy nedojde.

Fotogalerie
47 fotografií