„Na první Vánoce, které jsem začala vnímat, si pamatuji. To mi bylo asi pět let a dostala jsem od rodičů svou první knížku. A to jsem ještě neuměla číst. Byla to Babička od Boženy Němcové, protože já jsem se narodila v městečku, kde Barunka Pánková, tedy Božena, chodila do školy,“ svěřila Blesk.cz své vzpomínky na dětské Vánoce Hrušková.

Video
Video se připravuje ...

Eva Hrušková - o Vánocích v dětství Tereza Kühnelová, Petr Soukup

Knihy si velmi rychle oblíbila a staly se každoročním překvapením pod stromečkem. Jednou tam ale našla něco zcela jiného. „Měla jsem kouzelného dědečka Hrušku a jednou jsme šli kolem hračkářství a ve výloze jsem viděla panenku v postýlce. Nic jsem neřekla, jen jsem na ni úpěnlivě hleděla. A pak se najednou objevila pod stromečkem. Děda pak hned umřel a dodnes mám divný pocit a je mi záhadou, jak poznal, že se mi ta panenka líbí,“ prozradila herečka, která věřila dlouho na Ježíška.

Ostatně s rodinou, tedy manželem Janem Přeučilem, syny Pavlem Křížem, Vojtěchem a Zdeňkem Rohlíčkem píšou o dárky Ježíškovi dodnes. „Na letošní Vánoce se těším. Už loni s námi byla Zdeňkova partnerka Libuška Vojtková se synem Matyášem a letos přijde i Libuščina maminka, tedy druhá babička. Velice jsme se spřátelily,“ zaradovala se pohádková Popelka. Rodinný oběd se tak rázem rozrostl o tři další členy.

Video
Video se připravuje ...

Eva Hrušková - O Vánocích Tereza Kühnelová, Petr Soukup

Fotogalerie
13 fotografií