Brodský s Brejchovou spolu strávili dohromady 18 let, ale na konci už to hodně skřípalo a společný život se blížil ke konci. Brejchová se zamilovala do kolegy Jaromíra Hanzlíka a manželství nevydrželo. A právě v tento kritický moment herecký pár oslovil režisér legendární Arabely Václav Vorlíček. „Byli báječní, a tak jsem je do Arabely chtěl obsadit. Protože jsem je měl rád, protože jsem je jako herce potřeboval,“ vzpomíná v knize o Brejchové Lásky mé, já stůňu.

Manželé si asi v tu chvíli ani nedokázali představit, že za daných podmínek budou muset trávit na place tolik času společně. Režisér ale bez ohledu na šuškandu o rozvodu páru zavolal a role nabídnul. „Hovor byl – když jsem naznačil, oč jde a že by v Arabele měli hrát oba – velmi rezervovaný. Ale neodmítli mě. Když jsem jim řekl, že oni dva by měli hrát královský pár, začali být tak trochu rozpačití. Nakonec jsme se ale dohodli, že jim pošlu scénář a potom padne jejich rozhodnutí,“ dodává.

A výsledek můžete na obrazovkách vidět sami. Ani jeden z herců na sobě nedal nic znát. „Chovali se jako profíci. Že jsou v nějakém rozchodovém řízení nebo rozvodovém řízení, na sobě nedali vůbec znát. Možná při obědě šlo mezi nimi postřehnout takové drobné špičkování. Do toho se jim samozřejmě míchal Sovák svými jízlivostmi nebo Menšík se svým nekončícím brebentěním. To je ale všechno,“ uzavírá Vorlíček.

Fotogalerie
18 fotografií