„Maminka je stále v nemocnici a ten její stav je neměnný, ani lepší, ani horší, je upoutána na lůžko. Je ležící pacient a potřebuje dvacet čtyři hodin denně lékařskou péči a radostí už moc nemá,“ svěřila Blesku Brodská, která maminku v motolské nemocnici v LDN navštěvuje, kdykoliv jí to čas dovolí.

Tereza se snaží legendární herečku, která trpí odumíráním bílé hmoty mozkové, všemožně rozptylovat. „Ráda vzpomíná na natáčení a na období s panem režisérem Jiřím Krejčíkem. Sama ví, že před kameru už se nevrátí, a myslím, že se ani nechce nikam vracet,“ řekla Tereza s tím, že by maminku ráda viděla ve společnosti hereckých kolegů, kteří na ni nezapomněli a neustále se jí na ni ptají. „Je mi hodně líto, že když jí nabízím, že ji navštíví někteří z hereckých kamarádů, tak to odmítá. Nechce žádné návštěvy,“ dodává smutně.

V říjnu 2013 Brejchová upadla ve svém pražském bytě ve Vršovicích, kde ji dcera našla po několika hodinách ležet na zemi v bezvědomí, a od té doby už vystřídala čtyři různá nemocniční zařízení.

„Uzavřela se před světem, ještě než měla úraz, a nějak v sobě uzavřela tu společenskou kapitolu veřejného života. Jedinou její radostí je, když tam za ní přijdeme na návštěvu,“ řekla Tereza, která se s matčiným rozhodnutím jen těžko smiřuje.

Fotogalerie
20 fotografií